Bylinkové krekry
Lucie Novákové
Křupavé krekry budou perfektní přílohou k letním salátům i různým pomazánkám.

Doba přípravy: 20 minut + odležení těsta a pečení
Recept je vegetariánský a bezlaktózový.
Přísady
- 40 ml dmBio olivového oleje na pečení
- 2 malá vejce (1 do těsta a 1 na potření)
- 40 g dmBio zlatých lněných semínek + trochu navíc na posypání
- 1 lžička dmBio italských bylinek + trochu navíc na posypání
- 150 g dmBio celozrnné špaldové mouky + trochu navíc na podsypání
- 7 g soli
- cca 30 ml ledové vody
- pečicí papír
Postup
- Do větší mísy nalijte olivový olej, přidejte 1 vejce, lněná semínka, bylinky, mouku a sůl. Rukou propracujte do podoby sypké drobenky.
- Podle potřeby přilijte ledovou vodu. Výsledné těsto je hladké a nelepí.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout v lednici alespoň 30 minut, klidně i přes noc.
- Než se pustíte do vyvalování těsta, vyložte velký plech pečicím papírem a rozehřejte troubu na 200 °C (horní a spodní ohřev).
- Pracovní plochu pomoučněte a vyválejte těsto na plát o rozměrech cca 25 × 25 cm.
- Plát rozkrájejte nožem na krekry libovolné velikosti.
- Krekry pokládejte na plech.
- Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte lněným semínkem a italskými bylinkami.
- Pečte 10–12 minut.
- Krekry podávejte s oblíbenými pomazánkami.
Produkty
- Značka: Profissimo; Název produktu: pečicí papír stříhaný, 30 ks; Cena: 34,90 Kč; Základní cena: 30 ks (1,16 Kč za 1 ks); dm značka grafika, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 3,64 z 5 hvězdiček na základě 25 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem online, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dm
Konec seznamu