Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Bezlepkové housky s avokádem a červenou řepou

dm drogerie

19. 6. 2025

Hotové za 40 min.

Čas na přípravu: 15 min.

Doba vaření/pečení: 25 min.

430 kcal/porce

Bez lepku

Chléb & pečivo

Snídaně

Přísady

na 12 porcí (12 housek)

Na housky budete potřebovat:

  • 320 g dmBio mandlové mouky, bezlepkové

  • 180 g dmBio ovesné mouky, bezlepkové

  • 1 PL dmBio třtinového cukru

  • 1,5 ČL dmBio Naturland bylinné soli

  • 1 balení dmBio sušeného droždí

  • 130 ml dmBio bio sójového nápoje Natur

  • 200 ml vody

  • 2 PL dmBio bio extra panenského olivového oleje Natur

Na první vrstvu:

  • 1 avokádo

  • 2 PL dmBio citronové šťávy

  • 1 ČL dmBio Naturland bylinné soli

  • 4 PL dmBio bio lilkové pomazánky

Na druhou vrstvu:

  • 4 PL dmBio pomazánky z červené řepy s křenem

  • 1 jarní cibulka

  • 1 PL dmBio bio ořechy kešu

Příprava

Housky:

  1. Připravte si těsto

    Přísady na housky dejte do mísy a promíchejte je. Poté je potřeba asi 10 minut hníst, aby vzniklo pružné těsto. To by se mělo odlepovat od stěn mísy. Přikryjte mísu vlhkou utěrkou a nechte asi hodinu odpočívat na teplém místě.

  2. Vytvarujte housky

    Předehřejte troubu na 200 °C (horní / spodní ohřev). Těsto vyjměte z mísy a položte ho na silně pomoučněnou pracovní plochu. Jemně ho rukou vytvarujte do obdélníku. Povrch těsta také lehce poprašte moukou. Poté vyložte dva plechy pečicím papírem. Z těsta vytvarujte 12 stejně velkých kuliček.

  3. Upečte

    Veganské housky vyskládejte na dva plechy vyložené pečicím papírem s menšími rozestupy od sebe a nechte je 5 minut odpočívat. Poté je pečte v předehřáté troubě 20–25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

První vrstva:

  1. Nakrájejte avokádo

    Avokádo rozpulte, odstraňte pecku, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na plátky. Pokapejte trochou citronové šťávy a osolte.

  2. Obložte housky

    Polovinu housek rozkrojte napůl a spodní poloviny potřete lilkovou pomazánkou. Navrch rozložte plátky avokáda. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte.

Druhá vrstva:

  1. Připravte si přísady

    Jarní cibulku očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka. Kešu oříšky nasekejte nahrubo.

  2. Obložte housky

    Zbylé housky rozkrojte na polovinu. Na spodní poloviny namažte pomazánku z červené řepy s křenem. Ozdobte kolečky jarní cibulky, kešu ořechy a přiklopte horními polovinami housek.