dmBio rajčatovo-čočková polévka s kapustou a kurkumou

Přísady na 2 porce:
- 250 g červené čočky
- 400 g loupaných rajčat (čerstvých nebo konzervovaných)
- 4 listy kadeřavé kapusty
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžičky kurkumy
- 400 ml zeleninového vývaru
- čerstvá petrželka
Příprava:
1. Rajčata oloupejte.
2. Listy kadeřavé kapusty nasekejte nahrubo.
3. Oloupanou cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
4. V hrnci zahřejte kokosový olej a krátce na něm poduste cibuli, česnek a červenou čočku.
5. Zalijte zeleninovým vývarem.
6. Přidejte 2 lžičky kurkumy a rajčata.
7. Přidejte nasekané listy kapusty a směs vařte cca 10 minut.
8. Dochuťte solí, pepřem a petrželkou.