Koření
Koření, které dochutí každý váš pokrm
Říká se, že sůl je nad zlato. Každý dobrý kuchař jistě uzná, že mnohdy stačí k dochucení jídel pouze pepř a sůl. Trendem posledních let je objevování světových kuchyní. Velké oblibě se těší kuchyně vietnamská, italská, africká nebo indická. Tady už si ale jenom s pepřem a solí nevystačíte. Proto je dobré mít doma kredenc se zásobou koření a kvalitní oleje a octy.
Co dalšího se vám ještě bude hodit?
Sůl a pepř jsou nutný základ. Které koření byste měli mít doma vždycky po ruce?
- Kmín: Ať už celý nebo drcený, musíte ho prostě mít. Neodmyslitelně patří k vaření brambor, pečení chleba nebo dochucení zelných pokrmů. Navíc zmírňuje nadýmání a pozitivně působí na žaludek.
- Sladká a pálivá paprika: Nejen barva ale i využití papriky je velmi pestré. Paprika patří do gulášů, na maso nebo se také používá k okořenění pečených brambor. V Maďarsku je tento druh koření naprosto nepostradatelný.
- Nové koření: Černé kuličky jsou na první pohled k nerozeznání od pepře. Dostalo se k nám pravděpodobně při objevování nových světů, respektive Ameriky. Odtud pramení i jeho název. Nové koření je nejlepší kamarád vývarů, omáček, pečeného masa nebo zvěřiny.
- Oregano: Alfou omegou italské kuchyně je oregano, v české kuchyni ho najdete pod názvem dobromysl. Přidává se téměř do každého italského jídla od rajčatových omáček přes husté polévky až po saláty a jehněčí maso.
- Hřebíček: Koření neobvyklého tvaru a pronikavé vůně. Využití najde nejen při dochucování sladkých jídel, ale také jako dekorace v bytě. Má opravdu výraznou vůni, kterou dokáže provonět celý byt.
- Skořice: Stálice medových perníčků, jablečných štrúdlů nebo ovocných zavařenin. Výborně chutná také v kombinaci s masem.
- Bobkový list: Bobkový list se používá napříč různými kuchyněmi. I když ho většinou kupujete v pytlících připravený rovnou ke spotřebě, pěstovat a následně sušit si ho můžete i sami doma. Své místo má v rajské omáčce, nakládaném zelí, okurkách nebo v čočkové kaši.
Poznejte sílu bio koření
V našem dm online shopu naleznete koření s označením BIO, například od naší vlastní značky dmBio. Přednosti těchto výrobků jsou následující.
- Kořenící přípravky pochází z certifikovaného ekologického zemědělství.
- Neobsahují žádná přidaná barviva nebo konzervanty.
- Nejsou uměle dochucovány glutamáty či jinou přebytečnou solí.
Obecně platí, že se trvanlivost koření pohybuje od 1 do 3 let. Po této době může začít přicházet o svou vůni. Je tedy potřeba ho skladovat ve vzduchotěsných nádobách na suchém a chladném místě.
Neváhejte a provoňte svou kuchyni lahodným kořením z naší nabídky. Věříme, že vás produkty nadchnou svou kvalitou i cenou.