Pomazánka ze sušených rajčat
Lucie Novákové
Tato chuťově intenzivní pomazánka skvěle doplní grilované maso, pečenou zeleninu a křupavé krekry. Zachutná vám i v sendvičích s čerstvým salátem a plátky tofu nebo sýra.

Doba přípravy: 10 minut + namáčení ořechů
Množství: 200 g
Recept je veganský, bezlepkový a bezlaktózový.
Přísady
- 50 g dmBio vlašských ořechů
- 100 g dmBio sušených rajčat v oleji (váha samotných rajčat)
- 1 lžička dmBio italských bylinek
- 1 lžička dmBio citronové šťávy
- 2 lžíce ledové vody
Postup
- Ořechy nasypte do misky a zalijte je studenou vodou. Nechte 2–4 hodiny namáčet. Poté vodu slijte a ořechy nechte okapat na sítku.
- Namočené ořechy, rajčata, bylinky a citronovou šťávu dejte do nožového mixéru a několika pulzy rozmixujte.
- Podle potřeby přilijte vodu.
- Podávejte s pečivem nebo zeleninou. Pomazánka se hodí i jako dip k pečené zelenině nebo masu. Skvělá je i do sendvičů.
Produkty
Konec seznamu