Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Neapolská veganská pizza

dm drogerie

19. 6. 2025

Veganská pizza na dřevěném prkénku

Hotové za 40 min.

Čas na přípravu: 15 min.

Doba vaření/pečení: 25 min.

1192 kcal/porce

Vegetariánské

Veganské

Hlavní chod

italská kuchyně

Přísady

na 4 porce (4 pizzy)

Na kvásek budete potřebovat:

  • 150 g dmBio pšeničné mouky, typ 550

  • 100 ml studené vody

  • 1 g sušeného droždí

Na těsto:

  • 500 g dmBio pšeničné mouky, typ 550

  • 345 ml studené vody

  • 1 g sušeného droždí

  • 20 g jemné mořské soli

Na náplň:

  • 2 červené cibule

  • 1 lilek

  • 2 PL dmBio olivového oleje na pečení

  • sůl

  • čerstvě namletý pepř

  • 180 g oliv Kalamata

  • 180 g dmBio sušených rajčat v oleji

  • 180 g artyčoků naložených v oleji

  • 160 ml dmBio rajčatové omáčky s grilovanou paprikou

  • 80 g dmBio toppingu kešu & mandle

Příprava

Těsto na pizzu:

  1. Smíchejte suroviny

    Mouku smíchejte s vodou a nechte asi 30 minut odpočívat. Do těsta přidejte droždí a dobře ho zapracujte. Těsto hněťte asi 10–15 minut, dokud nebude hladké.

  2. Nechte odpočinout

    Kvásek nechte uležet v uzavřené dóze při pokojové teplotě alespoň 24 hodin.

  3. Dokončete těsto

    Po 24 hodinách zapracujte do kvásku 500 g mouky, 345 ml studené vody a droždí. Přidejte sůl a těsto hněťte dalších 10–15 minut. Vytvarujte do koule a nechte přibližně hodinu kynout.

Náplň:

  1. Zeleninu nakrájejte a osmažte

    Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Lilek omyjte, odřízněte z něj konce a nakrájejte ho na příčné, asi půl centimetru silné plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje na smažení, plátky lilku osmažte s plátky cibule z obou stran, osolte a opepřete. Nechte odkapat v papírové utěrce.

  2. Připravte si náplň

    Předehřejte troubu na 280 °C. Olivy, rajčata a artyčoky slijte a dle libosti je pokrájejte.

  3. Naporcujte

    Těsto na pizzu rozdělte na čtyři porce, vytvarujte z nich kuličky a nechte je zhruba hodinu odpočívat. Na dobře pomoučněné pracovní ploše z nich rukama vytvarujte pizzy.

  4. Obložte těsto

    Každou pizzu potřete rajčatovou omáčkou a navrch dejte připravenou zeleninu. Vše posypte toppingem kešu & madle.

  5. Upečte

    Ztlumte troubu na 250 °C a pečte pizzy přibližně 5–8 minut.

Podobné kategorie produktů