Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Obalovaná feta se sezamovou krustou na červeném zelí

dm-drogeriemarkt

dm drogerie

17. 12. 2024

Obalovaná feta se sezamovou krustou na červeném zelí

Hotové za 2 hod.

Čas na přípravu: 30 min.

Doba vaření/pečení: 90 min.

800 kcal/porce

Vánoce

Veganské

Vegetariánské

Přísady

na 4 porce (4 talíře)

Na obalovanou fetu

  • 400 g fety

  • 50 g mouky

  • 2 vejce

  • 100 g světlých sezamových semínek

  • sezamový olej

Na červené zelí

  • 400 g červeného zelí

  • 2 cibule

  • 1 jablko

  • 100 ml jablečné šťávy

  • 1 bobkový list

  • sůl, pepř

Na zelený dresink

  • ½ svazku petrželky

  • ½ svazku bazalky

  • 1 hrst kopru

  • 1 stroužek česneku

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • citronovou šťávu

Příprava

Červené zelí

  1. Červené zelí očistíme, nakrájíme na jemné proužky nebo nakrouháme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko omyjeme a také nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli dosklovita a přidáme proužky červeného zelí. Asi po 5 minutách přidáme jablečnou šťávu a bobkový list a povaříme alespoň půl hodiny.

  3. Poté přisypeme na kostičky nakrájené jablko a vaříme dalších 45–60 minut, dokud červené zelí nezměkne. Dochutíme solí a pepřem.

Dresink

  1. Petrželku, bazalku a kopr omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme s bylinkami, olivovým olejem a citronovou šťávou.

  3. Dochutíme solí a pepřem.

Feta

  1. Fetu dobře osušíme a nakrájíme na stejně velké trojúhelníky.

  2. Připravíme si tři hluboké talíře, do kterých dáme postupně mouku, rozšlehané a osolené vejce a sezamová semínka. Trojúhelníčky fety nejprve obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci, a nakonec v sezamových semínkách.

  3. Na pánvi rozehřejeme sezamový olej a trojúhelníčky na něm smažíme z obou stran přibližně 5 minut.

  4. Červené zelí naaranžujeme na talíře, navrch položíme trojúhelníčky fety a ozdobíme lžící nebo dvěma zeleného dresinku.

Příprava krok za krokem

  1. Ingredience na stole: vejce, feta, červené zelí, olivový olej, jablečný džus, sezam, jablka, citron, koriandr

    Přísady

  2. Ingredience na salát: jablečný džus, nakrájená jablka, červené zelí, cibule, jablečné slupky.

    Přísady na červené zelí nakrájejte najemno.

  3. Příprava bylinkové marinády s olivovým olejem, česnekem, citronem a čerstvými bylinkami.

    Na zelený dresink nasekejte bylinky a smíchejte je s olivovým olejem a citronovou šťávou.

  4. Příprava feta trojúhelníků

    Fetu nakrájejte do tvaru trojúhelníků a obalte.

  5. Smažené trojúhelníky feta na pánvi

    Fetu smažte na sezamovém oleji.

  6. Jídlo na talíři: obalovaný sýr na červeném zelí

    Na talíř naservírujte nejprve červené zelí, na něj položte hotovou fetu a ozdobte dresinkem.

Konec seznamu

Podobné kategorie produktů