Obalovaná feta se sezamovou krustou na červeném zelí

dm drogerie
17. 12. 2024

Hotové za 2 hod.
Čas na přípravu: 30 min.
•
Doba vaření/pečení: 90 min.
800 kcal/porce
Vánoce
•
Veganské
•
Vegetariánské
Přísady
na 4 porce (4 talíře)
Na obalovanou fetu
400 g fety
50 g mouky
2 vejce
100 g světlých sezamových semínek
sezamový olej
Na červené zelí
400 g červeného zelí
2 cibule
1 jablko
100 ml jablečné šťávy
1 bobkový list
sůl, pepř
Na zelený dresink
½ svazku petrželky
½ svazku bazalky
1 hrst kopru
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
citronovou šťávu
Příprava
Červené zelí
Červené zelí očistíme, nakrájíme na jemné proužky nebo nakrouháme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko omyjeme a také nakrájíme na malé kostičky.
Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli dosklovita a přidáme proužky červeného zelí. Asi po 5 minutách přidáme jablečnou šťávu a bobkový list a povaříme alespoň půl hodiny.
Poté přisypeme na kostičky nakrájené jablko a vaříme dalších 45–60 minut, dokud červené zelí nezměkne. Dochutíme solí a pepřem.
Dresink
Petrželku, bazalku a kopr omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme s bylinkami, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Dochutíme solí a pepřem.
Feta
Fetu dobře osušíme a nakrájíme na stejně velké trojúhelníky.
Připravíme si tři hluboké talíře, do kterých dáme postupně mouku, rozšlehané a osolené vejce a sezamová semínka. Trojúhelníčky fety nejprve obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci, a nakonec v sezamových semínkách.
Na pánvi rozehřejeme sezamový olej a trojúhelníčky na něm smažíme z obou stran přibližně 5 minut.
Červené zelí naaranžujeme na talíře, navrch položíme trojúhelníčky fety a ozdobíme lžící nebo dvěma zeleného dresinku.