Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Ořechovky

Suroviny:

  • 240 g dmBio vlašských ořechů (lehce rozmixovaných)
  • 1 bílek (o pokojové teplotě)
  • špetka soli
  • 1⁄2 lžičky dmBio vanilky Bourbon mleté
  • 1 zarovnaná lžička dmBio mleté skořice
  • 3 lžíce dmBio třtinového cukru
  • půlka dmBio vlašských ořechů na ozdobení

Příprava:

  1. Připravte si dva velké plechy, které vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 170 °C.
  2. Bílek vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu, pak už ručně vmíchejte všechny ostatní ingredience – rozmixované ořechy, mletou vanilku, mletou skořici a třtinový cukr.
  3. Ručně tvořte malé bochánky vysoké asi 1 cm. Pokládejte je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každý položte půlku vlašského oříšku, který malinko přitlačte (opravdu jen lehce).
  4. Pečte bochánky přibližně 10 minut, nebo dokud nejsou pevné.

Podobné kategorie produktů