Ořechovky
Suroviny:
- 240 g dmBio vlašských ořechů (lehce rozmixovaných)
- 1 bílek (o pokojové teplotě)
- špetka soli
- 1⁄2 lžičky dmBio vanilky Bourbon mleté
- 1 zarovnaná lžička dmBio mleté skořice
- 3 lžíce dmBio třtinového cukru
- půlka dmBio vlašských ořechů na ozdobení
Příprava:
- Připravte si dva velké plechy, které vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 170 °C.
- Bílek vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu, pak už ručně vmíchejte všechny ostatní ingredience – rozmixované ořechy, mletou vanilku, mletou skořici a třtinový cukr.
- Ručně tvořte malé bochánky vysoké asi 1 cm. Pokládejte je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každý položte půlku vlašského oříšku, který malinko přitlačte (opravdu jen lehce).
- Pečte bochánky přibližně 10 minut, nebo dokud nejsou pevné.