Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Kokosky

Kokosové sušenky na talíři, vánoční ozdoby a stříbrný řetěz na stole

Suroviny:

  • 150 g dmBio třtinového cukru
  • 60 g dmBio kokosové mouky
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 3 bílky

Postup:

Ve vodní lázni si dejte cukr s bílky a za stálého šlehání dosáhněte teploty 45°C. Směs vyšlehejte robotem na tuhý sníh. Metličkou postupně přimíchejte kokosovou mouku a strouhaný kokos. Nachystejte si plech s pečícím papírem. Lžící naberte vždy zhruba stejné množství těsta a klaďte na připravený plech. Pečte v předehřáté troubě na 140°C cca 15-20 minut (dozlatova).

Text o Paolovi Palazzovi, kuchaři z Masterchef Česko 2021, jeho zkušenostech a stážích v restauracích.

Podobné kategorie produktů