Nugátová srdíčka

Suroviny na 15 ks:
Srdíčka
- 100 g dmBio datlí
- 50 g dmBio kakaa
- 100 g dmBio kokosové mouky
- 20 ml dmBio javorového sirupu
- 30 ml dmBio kokosového oleje
Krém
- 50 g dmBio hořké čokolády
- 100 ml dmBio kokosového mléka
- 20 ml dmBio javorového sirupu
- 20 g dmBio kokosového oleje
Postup:
- Nejprve si připravte krém. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a smíchejte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem a kokosovým olejem. Vložte alespoň na 3 hodiny do lednice.
- Datle si na hodinu namočte do vody. Poté je sceďte, vložte do mixéru a rozmixujte. Přidejte kokosovou mouku, kakao, javorový sirup a kokosový olej. Rozmixujte na jednotnou hmotu. Vyndejte z mixéru na pomoučený vál a rozválejte na placku. Vykrájejte srdíčka a dejte na rovném prkénku do lednice alespoň na hodinu ztuhnout.
- Vyndejte si z lednice srdíčka i krém a zkompletujte. Vždy dvě srdíčka spojte krémem, navrch krémem ozdobte a ještě můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.