Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Nugátová srdíčka

Čokoládové sušenky ve tvaru srdce na talíři, hrnek s horkou čokoládou, vánoční dekorace

Suroviny na 15 ks:

Srdíčka

  • 100 g dmBio datlí
  • 50 g dmBio kakaa
  • 100 g dmBio kokosové mouky
  • 20 ml dmBio javorového sirupu
  • 30 ml dmBio kokosového oleje

Krém

  • 50 g dmBio hořké čokolády
  • 100 ml dmBio kokosového mléka
  • 20 ml dmBio javorového sirupu
  • 20 g dmBio kokosového oleje

Postup:

  1. Nejprve si připravte krém. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a smíchejte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem a kokosovým olejem. Vložte alespoň na 3 hodiny do lednice.
  2. Datle si na hodinu namočte do vody. Poté je sceďte, vložte do mixéru a rozmixujte. Přidejte  kokosovou mouku, kakao, javorový sirup a kokosový olej. Rozmixujte na jednotnou hmotu. Vyndejte z mixéru na pomoučený vál a rozválejte na placku. Vykrájejte srdíčka a dejte na rovném prkénku do lednice alespoň na hodinu ztuhnout.
  3. Vyndejte si z lednice srdíčka i krém a zkompletujte. Vždy dvě srdíčka spojte krémem, navrch krémem ozdobte a ještě můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Maruška VEG