Mrkvová srdíčka
Suroviny:
- 125 g najemno nastrouhané mrkve
- 100 g másla (povoleného)
- 25 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 50 g dmBio nastrouhaných vlašských ořechů
- 1 lžička dmBio kypřicího prášku do pečiva
- 80 g bílého jogurtu
- špetka dmBio vanilky Bourbon mleté
Postup:
- Ze všech ingrediencí vypracujeme ručně těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- Poté ho na lehce pomoučeném vále vyválíme na cca 2 mm a vykrájíme z něj srdíčka. Polovině srdíček vykrájejte i kulaté středy.
- Pečeme na 175 ºC cca 15–18 minut do lehkého zhnědnutí (srdíčka je nutné trošku více propéci).
Tip: Pokud chceme z těchto srdíček pouze sušenky, obalíme je ještě teplé v moučkovém cukru. Pokud je chceme slepovat, nemusíme je obalovat a slepujeme je pomocí citrónového krému.