Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Mrkvová srdíčka

Suroviny:

  • 125 g najemno nastrouhané mrkve
  • 100 g másla (povoleného)
  • 25 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g dmBio nastrouhaných vlašských ořechů
  • 1 lžička dmBio kypřicího prášku do pečiva
  • 80 g bílého jogurtu
  • špetka dmBio vanilky Bourbon mleté

Postup:

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme ručně těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
  2. Poté ho na lehce pomoučeném vále vyválíme na cca 2 mm a vykrájíme z něj srdíčka. Polovině srdíček vykrájejte i kulaté středy.
  3. Pečeme na 175 ºC cca 15–18 minut do lehkého zhnědnutí (srdíčka je nutné trošku více propéci).

Tip: Pokud chceme z těchto srdíček pouze sušenky, obalíme je ještě teplé v moučkovém cukru. Pokud je chceme slepovat, nemusíme je obalovat a slepujeme je pomocí citrónového krému.