Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Špaldové sušenky se slunečnicovými semínky

Sušenky s oříšky na talíři, obklopené ingrediencemi jako ořechové máslo a vejce

Suroviny:

Na těsto:

  • 250 g špaldové mouky 630 dmBio
  • 70 g třtinového cukru dmBio
  • 40 g slunečnicových semínek dmBio
  • 30 g arašídů
  • 140 g ghee másla dmBio
  • 2 lžíce dmBio skořice 
  • 1 vanilkový cukr Bourbon dmBio
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku dmBio
  • 30 g čoko kousků dmBio
  • 1 vejce 

Postup:

Než začnete péct, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Prosejte mouku a podrťte slunečnicová semínka a arašídy. Dejte do mísy, přidejte třtinový cukr, špaldovou mouku, ghee, vejce, skořici, bourbon vanilkový cukr a propracujte rukama. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na hodinu odležet.

Vyjměte těsto z lednice a vytvarujte sušenky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 10-15 minut.

Text o Lucii Čižmárové, finalistce Masterchef Česko 2020 a vítězce Masterchef at sea.

Podobné kategorie produktů