Špaldové sušenky se slunečnicovými semínky
Suroviny:
Na těsto:
- 250 g špaldové mouky 630 dmBio
- 70 g třtinového cukru dmBio
- 40 g slunečnicových semínek dmBio
- 30 g arašídů
- 140 g ghee másla dmBio
- 2 lžíce dmBio skořice
- 1 vanilkový cukr Bourbon dmBio
- 1/2 lžičky kypřícího prášku dmBio
- 30 g čoko kousků dmBio
- 1 vejce
Postup:
Než začnete péct, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Prosejte mouku a podrťte slunečnicová semínka a arašídy. Dejte do mísy, přidejte třtinový cukr, špaldovou mouku, ghee, vejce, skořici, bourbon vanilkový cukr a propracujte rukama. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na hodinu odležet.
Vyjměte těsto z lednice a vytvarujte sušenky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 10-15 minut.