Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Křehké rohlíčky a minicookies z pohankové a ovesné mouky – bez lepku

Krabice s domácími sušenkami a vlašskými ořechy na bílém podkladu

Suroviny

Na základní těsto (2 plechy rohlíčků + 1,5 plechu minicookies):

  • 200 g dmBio pohankové mouky 

  • 100 g dmBio bezlepkové ovesné mouky 

  • 200 g mletých (rozmixovaných) dmBio vlašských ořechů 

  • 1 dmBio cukr vanilkový Bourbon 

  • 100 g dmBio třtinového cukru 

  • 100 g cukru moučka 

  • 1 lžička strouhané citronové kůry 

  • 1 lžička dmBio citronové šťávy 

  • ½ lžičky dmBio Naturland mleté skořice 

  • špetka mletého hřebíčku 

  • špetka soli 

  • 1 vejce velikosti M 

  • 180 g dmBio másla Ghí 

Na dokončení rohlíčků:

  • 100 g dmBio hořké čokolády 

  • 30 ml dmBio kokosového oleje 

Společně rozpustíme, necháme krátce zchladnout a přidáme hrst jemně nasekaných vlašských ořechů. 

Na dokončení minicookies:

  • hrst sekaných vlašských ořechů dmBio 

  • hrst nadrobno nasekaných sušených meruněk dmBio 

  • hrst dmBio čokoládových kousků na pečení 

rohlíčky

Příprava 

  1. Ve větší míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme tuk nakrájený na malé kousky. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ho přes noc odpočinout.  

  2. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu, z poloviny chladného těsta ihned tvarujeme malé rohlíčky, které pečeme cca 12–15 minut dorůžova na střední poloze ve vyhřáté troubě na 175 °C. Pozor, každá trouba peče jinak. 

  3. Rohlíčky necháme vychladnout. Konce namáčíme v čokoládě a obalujeme v sekaných vlašských ořeších. 

  4. Druhou polovinu těsta necháme povolit a přidáme do ní po hrsti sekaných vlašských ořechů, čokoládových kousků a jemně sekaných sušených meruněk. Vše zapracujeme a z těsta tvarujeme kuličky o velikosti pingpongového míčku, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a mírně je rukou zploštíme. Pečeme cca 12–15 minut dorůžova na střední poloze ve vyhřáté troubě na 175 °C. 

  5. Pečeme 2 týdny před Vánocemi a uchováváme v plechové krabici nejlépe v chladnější místnosti.  

Konec seznamu