Košíčky z filo těsta

Suroviny
Košíčky:
filo těsto
voda
extra panenský olivový olej nefiltrovaný
Obsah košíčku:
slaninová granola s ořechy (příprava viz níže)
dmBio pomazánka paprika & chilli
crème fraîche
micro greens
Slaninová granola:
100 g slaniny
100 g dmBio směsi jader ořechů
2 plátky dmBio bílkovinového chleba
dmBio Naturland bylinná sůl
Příprava
Košíčky:
Filo těsto nechte rozmrznout při pokojové teplotě.
Plát těsta pomažte vodou a na něj položte druhý plát.
Vykrojte kolečka a ty pomažte olivovým olejem.
Vložte mezi 2 kovové formy na košíčky a pečte cca 15–20 minut při 170 °C dozlatova.
Slaninová granola:
Nakrájejte na drobné kostičky slaninu, vypražte ji a nechte okapat.
Na plech rozložte rozkrájené ořechy a bílkovinový chléb. Pokapejte vše olivovým olejem a dochuťte solí.
Pečte v troubě na 200 °C podle trouby dozlatova.
Vyndejte z trouby a smíchejte se slaninou.
Kompletace košíčků:
Košíček nejprve naplňte granolou.
Do zdobicího sáčku dejte crème fraîche a do druhého pomazánku. Budou se vám hodit Profissimo sada jednorázových zdobicích sáčků a Profissimo nerezové trysky.
Obě směsi navrstvěte na granolu a dozdobte micro greens.
Konec seznamu



