Linecké cukroví
Tradiční linecké cukroví
Jedná se o klasický typ namazaný džemem. Pro tento účel je ideální dmBio ovocná pomazánka jahoda 75 %.

Přísady
300 g dmBio pšeničné mouky typu 405
180 g másla
100 g cukru moučka
2 žloutky
dmBio bourbonská vanilka mletá
Příprava
Všechny suroviny kromě žloutků dejte do mísy od robotu a vypracujte drobenku.
Přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto.
Rozdělte na 3 části a každou část vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru.
Dejte přes noc do lednice.
Druhý den předehřejte troubu na 170 °C.
Vytáhněte pláty z lednice, rychle vykrojte požadované tvary a dejte do trouby na cca 7 minut podle velikosti tvarů.
Je důležité péct těsto podchlazené – proto před pečením ještě můžete dát plech na cca 10 minut do lednice.
Pečte buď na pečicím papíru, nebo na perforovaných podložkách.
Linecké cukroví s kávovou panna cottou
Tato originální varianta lineckého cukroví je proložená kávovou panna cottou s bílou čokoládou a jablečno-mangovým vkladem.

Panna cotta – suroviny
500 ml dmBio rostlinného krému ke šlehání
3 PL dmBio instantní kávy Klassik
6 plátků želatiny z dmBio směsi na želé vegan 3×6 g
1 sáček dmBio cukru vanilkového Bourbon
50 g dmBio bílé čokolády s mandlemi
Panna cotta – postup
Namočte želatinu do vody.
Ohřejte smetanu s kávou pod bod varu.
Do smetany dejte vymačkané plátky želatiny a čokoládu. Rozmixujte tyčovým mixérem.
Vložte do forem a zamrazte.
Jablečno-mangový vklad – suroviny
500 ml dmBio ovocného pyré jablko s mangem
6 plátků želatiny
Jablečno-mangový vklad – postup
Namočte plátky želatiny do vody.
Ohřejte pyré pod bod varu a vmíchejte do něj vymačkanou želatinu.
Nalijte do forem a nechte zamrazit.
Kompletace
Jak panna cottu, tak jablečno-mangový vklad vytáhněte zmražené z forem a nechte zlehka povolit.
Dejte oba vklady mezi 2 linecká kolečka.
Kolečka pocukrujte nebo jinak dozdobte.
Linecké cukroví s máslovým krémem
Tato varianta lineckého cukroví je naplněná máslovým krémem s jablečno-meruňkovým vkladem a dozdobená ozdobou z oplatkového těsta.
Máslový krém – suroviny
250 g másla
dmBio pomazánka hořká čokoláda, 400 g
100 g mascarpone
3 PL cukru moučka
Máslový krém – postup
Vyšlehejte v kuchyňském robotu máslo a cukr do bílé pěny.
Přidejte 4 PL čokoládové pomazánky.
Na závěr přidejte mascarpone. Pozor, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Dejte krém do cukrářského sáčku.
Jablečno-meruňkový vklad – suroviny
jablečno-meruňkové pyré
4 plátky želatiny
Jablečno-meruňkový vklad – postup
Ohřejte pyré pod bod varu a přidejte do něj vyždímanou želatinu.
Dejte do misky, přikryjte igelitem a dejte do lednice.
Druhý den rozmixujte tyčovým mixérem a směs dejte do cukrářského sáčku.
Kompletace
Na linecké kolečko po jeho obvodu navrstvěte krém. Doprostřed dejte pyré a zaklopte druhým kolečkem.
Na ozdobení použijte ozdobu z oplatkového těsta. Přilepte ji například dmBio medovicovým medem.
Ozdoby z oplatkového těsta – suroviny
30 g bílků
30 g cukru moučka
30 g dmBio pšeničné mouky typu 405
30 ml dmBio slunečnicového oleje
Ozdoby z oplatkového těsta – postup
Všechny suroviny smíchejte a směs nechte cca 30 minut odstát.
Směs dejte do forem na jedlou krajku a pečte v troubě cca 10 minut na 180 °C do zhnědnutí.
Vytahujte z forem horké.
Konec seznamu