Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Linecké cukroví

Tradiční linecké cukroví

Jedná se o klasický typ namazaný džemem. Pro tento účel je ideální dmBio ovocná pomazánka jahoda 75 %. 

Sušenky s marmeládou na talířích posypané moučkovým cukrem

Přísady  

  • 300 g dmBio pšeničné mouky typu 405 

  • 180 g másla 

  • 100 g cukru moučka 

  • 2 žloutky 

  • dmBio bourbonská vanilka mletá 

Příprava 

  1. Všechny suroviny kromě žloutků dejte do mísy od robotu a vypracujte drobenku. 

  2. Přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. 

  3. Rozdělte na 3 části a každou část vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru. 

  4. Dejte přes noc do lednice. 

  5. Druhý den předehřejte troubu na 170 °C. 

  6. Vytáhněte pláty z lednice, rychle vykrojte požadované tvary a dejte do trouby na cca 7 minut podle velikosti tvarů. 

  7. Je důležité péct těsto podchlazené – proto před pečením ještě můžete dát plech na cca 10 minut do lednice. 

  8. Pečte buď na pečicím papíru, nebo na perforovaných podložkách. 

Linecké cukroví s kávovou panna cottou

Tato originální varianta lineckého cukroví je proložená kávovou panna cottou s bílou čokoládou a jablečno-mangovým vkladem.

Linecké cukroví

 Panna cotta – suroviny 

  • 500 ml dmBio rostlinného krému ke šlehání 

  • 3 PL dmBio instantní kávy Klassik 

  • 6 plátků želatiny z dmBio směsi na želé vegan 3×6 g 

  • 1 sáček dmBio cukru vanilkového Bourbon 

  • 50 g dmBio bílé čokolády s mandlemi 

Panna cotta – postup 

  1. Namočte želatinu do vody. 

  2. Ohřejte smetanu s kávou pod bod varu. 

  3. Do smetany dejte vymačkané plátky želatiny a čokoládu. Rozmixujte tyčovým mixérem. 

  4. Vložte do forem a zamrazte. 

Jablečno-mangový vklad – suroviny 

  • 500 ml dmBio ovocného pyré jablko s mangem 

  • 6 plátků želatiny  

Jablečno-mangový vklad – postup 

  1. Namočte plátky želatiny do vody. 

  2. Ohřejte pyré pod bod varu a vmíchejte do něj vymačkanou želatinu. 

  3. Nalijte do forem a nechte zamrazit. 

Kompletace 

  1. Jak panna cottu, tak jablečno-mangový vklad vytáhněte zmražené z forem a nechte zlehka povolit. 

  2. Dejte oba vklady mezi 2 linecká kolečka. 

  3. Kolečka pocukrujte nebo jinak dozdobte. 

Linecké cukroví s máslovým krémem

Tato varianta lineckého cukroví je naplněná máslovým krémem s jablečno-meruňkovým vkladem a dozdobená ozdobou z oplatkového těsta. 

Linecké cukroví

Máslový krém – suroviny 

  • 250 g másla 

  • dmBio pomazánka hořká čokoláda, 400 g 

  • 100 g mascarpone 

  • 3 PL cukru moučka 

Máslový krém – postup 

  1. Vyšlehejte v kuchyňském robotu máslo a cukr do bílé pěny. 

  2. Přidejte 4 PL čokoládové pomazánky. 

  3. Na závěr přidejte mascarpone. Pozor, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. 

  4. Dejte krém do cukrářského sáčku. 

Jablečno-meruňkový vklad – suroviny 

  • jablečno-meruňkové pyré

  • 4 plátky želatiny 

Jablečno-meruňkový vklad – postup 

  1. Ohřejte pyré pod bod varu a přidejte do něj vyždímanou želatinu. 

  2. Dejte do misky, přikryjte igelitem a dejte do lednice. 

  3. Druhý den rozmixujte tyčovým mixérem a směs dejte do cukrářského sáčku. 

Kompletace 

  1. Na linecké kolečko po jeho obvodu navrstvěte krém. Doprostřed dejte pyré a zaklopte druhým kolečkem. 

  2. Na ozdobení použijte ozdobu z oplatkového těsta. Přilepte ji například dmBio medovicovým medem. 

Ozdoby z oplatkového těsta – suroviny 

  • 30 g bílků 

  • 30 g cukru moučka 

  • 30 g dmBio pšeničné mouky typu 405 

  • 30 ml dmBio slunečnicového oleje 

Ozdoby z oplatkového těsta – postup 

  1. Všechny suroviny smíchejte a směs nechte cca 30 minut odstát. 

  2. Směs dejte do forem na jedlou krajku a pečte v troubě cca 10 minut na 180 °C do zhnědnutí. 

  3. Vytahujte z forem horké. 

Konec seznamu