Nepečené datlové kuličky

Suroviny:
Na 15 kuliček
Na těsto:
- 400 g dmBio vypeckovaných datlí
- 10 g dmBio agáve sirupu
- 70 g najemno mletých dmBio mandlí
- 40 g dmBio kokosového oleje
- špetka soli
Na polevu:
- 300 g dmBio hořké čokolády 70%
- 30 g dmBio kokosového oleje
- dmBio lyofilizované maliny, strouhaný kokos, drcené mandle
Postup:
Vypeckované datle namočte alespoň na 2 hodiny do studené vody a nechte nabobtnat. Do mixéru vložte datle, agáve sirup, mleté mandle, 40 g rozpuštěného kokosového oleje a špetku soli. Suroviny společně rozmixujte na jemnou hmotu. Po umixování by měla vzniknout hustá kaše, tu dejte ztuhnout na hodinu do lednice.
Mezitím si připravte polevu a posypky na kuličky. Do kovové misky dejte nad vodní lázeň nalámanou čokoládu a kokosový olej. Za stálého míchání polevu rozpusťte. Posypy připravte rozmixováním mandlí, lyofilizovaných malin a kokosu.
Z odleželého datlového těsta vytvarujte kuličky, které namočte v připravené polevě a posypte posypem. Vzhledem k tomu, že je těsto vychlazené, poleva bude na kuličkách tuhnout poměrně rychle, proto je potřeba posypat je hned po namočení do čokolády.
Kuličky nechte pořádně ztuhnout v lednici.