Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Nepečené datlové kuličky

Čokoládové kuličky s ovocným posypem na bílém talíři

Suroviny:

Na 15 kuliček

Na těsto:

  • 400 g dmBio vypeckovaných datlí
  • 10 g dmBio agáve sirupu
  • 70 g najemno mletých dmBio mandlí
  • 40 g dmBio kokosového oleje
  • špetka soli

Na polevu:

  • 300 g dmBio hořké čokolády 70%
  • 30 g dmBio kokosového oleje
  • dmBio lyofilizované maliny, strouhaný kokos, drcené mandle

Postup:

Vypeckované datle namočte alespoň na 2 hodiny do studené vody a nechte nabobtnat. Do mixéru vložte datle, agáve sirup, mleté mandle, 40 g rozpuštěného kokosového oleje a špetku soli. Suroviny společně rozmixujte na jemnou hmotu. Po umixování by měla vzniknout hustá kaše, tu dejte ztuhnout na hodinu do lednice.

Mezitím si připravte polevu a posypky na kuličky. Do kovové misky dejte nad vodní lázeň nalámanou čokoládu a kokosový olej. Za stálého míchání polevu rozpusťte. Posypy připravte rozmixováním mandlí, lyofilizovaných malin a kokosu.

Z odleželého datlového těsta vytvarujte kuličky, které namočte v připravené polevě a posypte posypem. Vzhledem k tomu, že je těsto vychlazené, poleva bude na kuličkách tuhnout poměrně rychle, proto je potřeba posypat je hned po namočení do čokolády.

Kuličky nechte pořádně ztuhnout v lednici.

Text o Sabině Keltnerové z Masterchef Česko 2021 a jejích sladkých receptech