Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Jak může strava ovlivnit vnitřní krásu? 

Zdraví a vzhled úzce souvisí s tím, jak se stravujeme. Existuje celá řada potravin, které nám mohou ubírat na kráse, jako například cukr nebo umělá aromata. Nesprávné stravování může zhoršovat akné a způsobovat vypadávání vlasů. Pokud raději sáhneme po čerstvých, nezpracovaných potravinách, podpoříme svoji vnitřní krásu, protože udržíme látkovou výměnu v rovnováze. 

dm drogerie

Doba čtení 3 min.

5. 9. 2025

Není žádnou novinkou, že to, co jíme, významně ovlivňuje naše zdraví i psychiku. Je proto důležité, abychom tělu dodávali všechny potřebné živiny. Naše strava by měla být pestrá, s dostatkem vitamínů a minerálů pro silný imunitní systém. 

Prozkoumejte široký sortiment produktů dmBio, objevujte nové chutě a zkoušejte nové recepty, které mohou tvořit základ vašeho jídelníčku pro zdravý životní styl.  

Připravte si například Marockou misku krásy. Tento pokrm s quinoou, datlemi a pistáciemi je zásobárnou cenných živin a hotovou zkrášlující pochoutkou. 

Quinoa je bohatá na bílkoviny a obsahuje hodně aminokyselin, které podporují obnovu buněk, stejně jako zinek, který posiluje vlasy a pokožku. 

Datle jsou skvělým zdrojem hořčíku a draslíku, které mají pozitivní vliv na srdce a cévy. Kromě toho tělu poskytnou přirozené cukry. 

Pistácie obsahují bohatou dávku antioxidantů. 

Marocká miska krásy 

Doba přípravy: 20 minut 
Recept pro 2 osoby 

Suroviny 

  • ½ červené cibule 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 malá mrkev 
  • 1 bio pomeranč (z něj 1 lžičku kůry a 1-2 lžíce šťávy) 
  • 150 g dmBio quinoy 
  • 2 dmBio vypeckované datle 
  • 1 lžička dmBio kokosového oleje 
  • 1 lžička kmínu 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • 300 ml vody 
  • ½ lžičky zeleninové pasty na vývar 
  • 2 lžíce opražených pistácií 
  • 1 lžíce sezamového oleje 
  • lístky máty 

Na 500 g zeleninové pasty na vývar: 

  • 400 g kořenové zeleniny podle chuti (mrkev, celer, petržel) 
  • 80 g mořské soli bez jódu 

Postup: 

  1. Na pastu si připravte očištěnou kořenovou zeleninu, kterou nakrájejte na kousky. Následně ji vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň. Pak přidejte sůl a ještě trochu promixujte. 
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev omyjte a nakrájejte na kostičky. Nastrouhejte pomerančovou kůru a z pomeranče vymačkejte šťávu. Quinou propláchněte a datle nakrájejte na malé kousky. 
  3. V hrnci rozehřejte kokosový olej, na kterém poduste cibuli. Přidejte česnek, kmín a kurkumu a vše spolu krátce orestujte, aby se z koření uvolnilo aroma. Přisypejte mrkev, quinou, datle a zeleninovou pastu a vše zalijte 300 ml vody. Přiveďte k varu a následně nechte redukovat tekutinu 12-14 minut. 
  4. V mezičase si nasekejte pistácie a mátu. 
  5. Směs s quinoou zakápněte pomerančovou šťávou a sezamovým olejem, promíchejte s mátou a pistáciemi. 

TIP: Zeleninová pasta na vývar vám v chladničce vydrží 3-4 měsíce. 

Podobné kategorie produktů