Vanilkové rohlíčky od paní Bebarové
Od Tereza Bebarová
21. 11. 2023

Přísady
Na těsto:
150 g dmBio pšeničné mouky Typ 405
125 g másla nebo dmBio přepuštěného másla ghí
50 g dmBio mandlové mouky
20 g moučkového cukru
10 g dmBio vanilkového cukru Bourbon
30 g žloutku
1 g soli
Na dokončení:
moučkový cukr
Příprava
Postup:
Máslo nebo dmBio přepuštěné máslo ghí necháme lehce povolit při pokojové teplotě. Následně všechny suroviny navážíme do mísy a hněteme v robotu pomocí lyry (nástavec kuchyňského robota, známý také jako „káčko“), nebo ručně mícháme, dokud hmota není řádně promíchaná a hladká. Těsto skulíme do válečku, které zabalíme do strečové folie a vložíme do lednice. Ideálně přes noc.
Odleželé těsto vybalíme z folie, ručně opět prohněteme na moukou posypaném vále tak, aby lehce povolilo, bylo kompaktní a při zpracování se nedrolilo.
Když je těsto opět lehce propracované, rozdělíme ho na 4 díly, z každého dílu vyválíme váleček o průměru cca 2 cm, ten následně nakrájíme na 1,5 cm kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
Pečeme na 180 °C cca 6–8 minut. Záleží na typu trouby, z jakého materiálu máte plech, ale hlavně na velikosti vytvořených rohlíčků.
Po upečení necháme rohlíčky vychladnout a poté obalíme v moučkovém cukru.
Tip: Při použití dmBio přepuštěného másla ghí jsou vanilkové rohlíčky obzvlášť křehké.
A další tip: Při pečení můžete použít i formičky na vanilkové rohlíčky.
Produkty:
