Kakaové cukroví
Od influencerka MaruškaVeg
27. 11. 2023

Přísady
Těsto:
300 g dmBio ovesné mouky
80 g dmBio kakaa
2 pl dmBio kukuřičného škrobu
2 pl mletého dmBio lněného semínka + 4 pl vody
½ čl dmBio kypřicího prášku
130 g dmBio kokosového oleje
100 ml dmBio javorového sirupu
K dokončení:
50 g dmBio hořké čokolády 90%
50 g dmBio sekaných lískových oříšků
dmBio čokoládovo-oříšková pomazánka
Příprava
Mleté lněné semínko smíchejte s vodou a nechte odležet, než si připravíte ostatní ingredience.
Ovesnou mouku smíchejte s kakaem, kukuřičným škrobem a kypřicím práškem. Promíchejte a poté přidejte kokosový olej, javorový sirup a namočené lněné semínko. Vypracujte jednotné těsto, které dejte do fólie, a nechte ho odpočinout v lednici cca 30 minut.
Poté vyválejte placku tenkou 4 mm, ze které vykrájejte kolečka. Ty dejte na plech s pečicím papírem.
Pečte 10 minut na 170 °C. Po vychladnutí můžete každé druhé kolečko namočit do čokolády a posypat lískovými ořechy. Poté slepujte kolečka k sobě čokoládovou pomazánkou.
