Pekanové pracny
Od Tereza Bebarová
27. 11. 2023

Přísady
Na těsto:
120 g dmBio mouka pšeničná typ 405
60 g cukr moučka
120 g másla 82 %
130 g pekanových ořechů (1/2 ořechů nameleme najemno a 1/2 pouze nasekáme na hrubší kousky)
25 g žloutku
40 g dmBio hořké čokolády sekané na malé kousky
špetka dmBio mleté skořice
Příprava
Máslo necháme lehce povolit při pokojové teplotě. Následně mouku, máslo, cukr, jemně mleté ořechy a žloutky navážíme do mísy a mícháme, dokud hmota není řádně promíchaná a hladká, nakonec vmícháme sekané ořechy a čokoládu. Těsto skulíme do válečku, které zabalíme do strečové fólie a vložíme do lednice. Ideálně přes noc. Odleželé těsto vybalíme z fólie, ručně opět pomícháme na moukou posypaném vále tak, aby lehce povolilo, bylo kompaktní a při zpracování se nedrolilo.
Když je těsto opět lehce propracované, naplníme s ním formičky na pracny. Pečeme na 180 °C cca 6-8 minut. Záleží na typu trouby, z jakého materiálu máte plech, ale hlavně na velikosti formiček. Po pečení necháme lehce zchladnout a následně cukrujeme cukrem moučkou anebo můžeme pracny v cukru obalovat celé.
Produkty:
