Crincles - popraskané čokoládové sušenky
Od influencerka Tea Olivová
27. 11. 2023

Přísady
Těsto:
90 g dmBio čokoládových kousků na pečení
100 g dmBio třtinového cukru
50 g másla
120 g dmBio hladké pšeničné mouky, typ 405
2 vejce
1 čl dmBio mleté ceylonské skořice
1 čl dmBio kypřícího prášku do pečiva
1 čl dmBio mleté bourbonské vanilky
30 g dmBio kakaa
špetka soli
Na ozdobení:
moučkový cukr na obalování
Příprava
Nechte rozpustit čokoládové kousky (obsah kakaa minimálně 50 %) s máslem ve vodní lázni. Ve větší míse smíchejte postupně všechny suché suroviny. Do suché směsi přidejte vejce a tekutou čokoládu s máslem. Zpracujte těsto, nejlépe stěrkou. Hladké těsto zabalte a vložte na hodinu do lednice.
Poté předehřejte troubu na 190 °C a do hlubšího talíře dejte dostatečné množství moučkového cukru. Z těsta tvořte 15g kuličky, každou bohatě obalte v cukru a skládejte s rozestupy na plech. Pečte 12 minut, poté nechte zchladit na mřížce.
