Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Fit tartaletky

Mini dortíky s krémem a granátovým jablkem na růžovém podnosu, vedle rozkrojené granátové jablko

Suroviny:

Na těsto:

  • 100 g dmBio ovesné bezlepkové mouky
  • 50 g dmBio kokosové mouky
  • 50 g dmBio mletých lískových ořechů
  • 100 g dmBio špaldové mouky typ 630
  • 100 g Bioharmonie BIO třtinového moučkového cukru
  • 150 g dmBio kokosového oleje
  • 30 g dmBio květového medu
  • 2 žloutky velikosti L z bio vajec
  • 1 lžička dmBio Naturland mleté skořice
  • dmBio šípková zavařenina

Krém:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 100 g datlové pasty z dmBio datlí

Postup:

  1. Datle namočte na 1 hodinu do vody (cca 300 ml). Po hodině vodu slijte, ale cca 1/2 vody ponechte, aby po rozmixování vznikla krémová pasta.
  2. Kokosový olej nechte chvíli povolit v mikrovlnce. Mouky, mleté ořechy, třtinový cukr, žloutky smíchejte dohromady a vypracujte těsto. 
  3. Těsto vytlačte do formiček na košíčky (tartaletky). Není třeba vymazávat tukem. Těsto je díky kokosovému tuku dost mastné. Dno propíchejte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-12 min.
  4. Vlažné je vyklopte z formiček. Lehce bouchněte o hranu formičky a tartaletka se hezky vyklopí. Na dno tartaletky dejte 1-2 lžičky šípkové zavařeniny.
  5. Krém: ušlehejte tvaroh s datlovou pastou. Dejte do cukrářského pytlíku se zdobící špičkovou a tartaletky krémem nazdobte. Dozdobte dle chuti čerstvým ovocem.
Maruška VEG

Podobné kategorie produktů