Fit tartaletky
Suroviny:
Na těsto:
- 100 g dmBio ovesné bezlepkové mouky
- 50 g dmBio kokosové mouky
- 50 g dmBio mletých lískových ořechů
- 100 g dmBio špaldové mouky typ 630
- 100 g Bioharmonie BIO třtinového moučkového cukru
- 150 g dmBio kokosového oleje
- 30 g dmBio květového medu
- 2 žloutky velikosti L z bio vajec
- 1 lžička dmBio Naturland mleté skořice
- dmBio šípková zavařenina
Krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 100 g datlové pasty z dmBio datlí
Postup:
- Datle namočte na 1 hodinu do vody (cca 300 ml). Po hodině vodu slijte, ale cca 1/2 vody ponechte, aby po rozmixování vznikla krémová pasta.
- Kokosový olej nechte chvíli povolit v mikrovlnce. Mouky, mleté ořechy, třtinový cukr, žloutky smíchejte dohromady a vypracujte těsto.
- Těsto vytlačte do formiček na košíčky (tartaletky). Není třeba vymazávat tukem. Těsto je díky kokosovému tuku dost mastné. Dno propíchejte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-12 min.
- Vlažné je vyklopte z formiček. Lehce bouchněte o hranu formičky a tartaletka se hezky vyklopí. Na dno tartaletky dejte 1-2 lžičky šípkové zavařeniny.
- Krém: ušlehejte tvaroh s datlovou pastou. Dejte do cukrářského pytlíku se zdobící špičkovou a tartaletky krémem nazdobte. Dozdobte dle chuti čerstvým ovocem.