Salát s pečenou cizrnou a dýní

Počet porcí: 2
Suroviny na salát:
- 100 g salátu (ideálně mix salátů)
- 2 lžíce olivového oleje Extra Native dmBio
- 1 lžička bio hořčice středně ostré dmBio
- 1 lžička květového medu dmBio
- sůl
- hrst piniových oříšků dmBio
- čerstvý fík
Suroviny na pečenou cizrnu:
- 200 g cizrny ve skle dmBio
- 1 lžíce olivového oleje Extra Native dmBio
- ¼ lžička kajenského pepře
- ¼ lžičky kurkumy dmBio
- ¼ lžička mletého římského kmínu
- ¼ lžičky soli
Suroviny na pečenou dýni:
- 200-300 g dýně Hokkaido
- 2 lžíce olivového oleje Extra Native dmBio
- bylinná sůl Naturland dmBio
Postup:
Nejdříve si připravíme zálivku na salát. V misce si smícháme olivový olej, hořčici, med, sůl a vše dokonale promícháme. Cizrnu vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Poté ji dáme do misky, přidáme olivový olej, kajenský pepř, kurkumu, římský kmín a sůl. Vše promícháme a dáme do trouby péct na 180 stupňů na cca 25 minut. Dýni nakrájíme na plátky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a osolíme bylinnou solí. Přidáme do trouby k cizrně a pečeme 20-30 minut do změknutí.
Salát si dáme do mísy se zálivkou a důkladně promícháme, aby se nám zálivka dostala opravdu na všechny listy. Salát servírujeme do hlubokého talíře nebo misky, přidáme pečenou dýni, pečenou cizrnu a nakonec salát zasypeme piniovými semínky (semínka si můžete narychlo orestovat na suché pánvi, získají tak hezkou barvu).
Tip: K tomuto salátu se skvěle hodí i čerstvý fík, který stačí nakrájet na tenké plátky.
