Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Mátové cookies s lískovými ořechy a čokoládou

Čokoládové sušenky s oříšky na talíři, obklopené čokoládou a lístky máty na dřevěném stole.

Suroviny na 20 ks:

  • 250 g Bioharmonie BIO třtinového moučkového cukru
  • 250 g dmBio másla Ghee (změklého)
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g dmBio špaldové mouky typ 1050
  • 100 g dmBio hořké čokolády (rozlámané/nasekané)
  • 100 g dmBio lískových ořechů (nasekaných)
  • špetku dmBio vanilky Bourbon mleté
  • 1/2 sáčků dmBio kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce Gepa Fair Trade kakaa Afrika
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 3 až 4 větvičky máty (otrhané lístky)

Na ozdobu:

  • 50 g dmBio hořké čokolády (nasekané) 

  • 50 g dmBio lískových ořechů (nasekaných)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 140 °C.
  2. V míse rozšlehejte elektrickým šlehačem cukr s máslem. Přidejte vejce a vanilku.
  3. Přimíchejte mouku s kypřicím práškem a solí, nasekanou čokoládu a lískové ořechy, nasekanou mátu. Obě směsi spojte dohromady, míchejte tak dlouho, dokud se vše hezky vzájemně nepropojí.
  4. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto nabírejte lžící a pomocí rukou pak utvořte kuličku, na kterou dáte trošku čokolády a oříšků, které máte připravené na ozdobu. Na každou kouli jsou potřeba asi 2 lžíce těsta.
  5. Pečte 19 minut.
Maruška VEG