Mátové cookies s lískovými ořechy a čokoládou
Suroviny na 20 ks:
- 250 g Bioharmonie BIO třtinového moučkového cukru
- 250 g dmBio másla Ghee (změklého)
- 250 g hladké mouky
- 100 g dmBio špaldové mouky typ 1050
- 100 g dmBio hořké čokolády (rozlámané/nasekané)
- 100 g dmBio lískových ořechů (nasekaných)
- špetku dmBio vanilky Bourbon mleté
- 1/2 sáčků dmBio kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce Gepa Fair Trade kakaa Afrika
- špetku soli
- 1 vejce
- 3 až 4 větvičky máty (otrhané lístky)
Na ozdobu:
50 g dmBio hořké čokolády (nasekané)
50 g dmBio lískových ořechů (nasekaných)
Postup:
- Předehřejte troubu na 140 °C.
- V míse rozšlehejte elektrickým šlehačem cukr s máslem. Přidejte vejce a vanilku.
- Přimíchejte mouku s kypřicím práškem a solí, nasekanou čokoládu a lískové ořechy, nasekanou mátu. Obě směsi spojte dohromady, míchejte tak dlouho, dokud se vše hezky vzájemně nepropojí.
- Plech vyložte pečicím papírem. Těsto nabírejte lžící a pomocí rukou pak utvořte kuličku, na kterou dáte trošku čokolády a oříšků, které máte připravené na ozdobu. Na každou kouli jsou potřeba asi 2 lžíce těsta.
- Pečte 19 minut.