Kokosovo-mandlový dezert à la tiramisu
Martina Hladjuk alias mamachefcz
Milujete kávové dezerty, ale hledáte něco jemnějšího, než klasické tiramisu? Vyzkoušejte tuto kokosovo-mandlovou variantu, která spojuje lahodnou chuť kávy, kokosových lupínků a křupavých mandlí. Dezert je lehký, krémový, příjemně nasládlý a skvěle vynikne ve skleničce.

Přísady na 3 skleničky
Přísady na základ
100 g dmBio špaldových máslových sušenek
50 g dmBio kokosových lupínků
25 g dmBio mandlí neloupaných
10 g dmBio kokosového cukru
cca 50 ml espressa nebo jiné kávy
Přísady na krém
250 ml dmBio rostlinného krému ke šlehání / kokosové smetany
250 g mascarpone
50 g dmBio kokosového cukru / popř. dmBio třtinového cukru
1 lžíce dmBio krému z mandlí
špetka dmBio mleté vanilky
Postup
Kokosové lupínky, mandle a kokosový cukr společně rozemelte nahrubo. Sušenky nalámejte a vmíchejte je k oříškové směsi.
Kokosovou smetanu vyšlehejte do polotuha. Poté smíchejte pomocí metličky s mascarpone, kokosovým cukrem, mandlovým krémem a vanilkou.
Připravte si 3 menší sklenice vhodné na dezert. Na dno dejte silnější vrstvu oříškovo-sušenkového základu a zakápněte dostatečným množstvím kávy. Pokračujte vrstvou krému.
Pokud je sklenice vyšší, můžete opět přidat vrstvu základu a poté vrstvu krému.
Nakonec posypte oříškovou drobenkou / základem a kokosovými lupínky nebo klasickou vrstvou kakaa.
Nechte uležet v lednici.
Produkty
Konec seznamu


