Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Kokosovo-mandlový dezert à la tiramisu   

Martina Hladjuk alias mamachefcz 

Milujete kávové dezerty, ale hledáte něco jemnějšího, než klasické tiramisu? Vyzkoušejte tuto kokosovo-mandlovou variantu, která spojuje lahodnou chuť kávy, kokosových lupínků a křupavých mandlí. Dezert je lehký, krémový, příjemně nasládlý a skvěle vynikne ve skleničce.  

Kokosovo-mandlový dezert ala Tiramisu

Přísady na 3 skleničky 

Přísady na základ 

  • 100 g dmBio špaldových máslových sušenek 

  • 50 g dmBio kokosových lupínků 

  • 25 g dmBio mandlí neloupaných 

  • 10 g dmBio kokosového cukru 

  • cca 50 ml espressa nebo jiné kávy 

Přísady na krém 

  • 250 ml dmBio rostlinného krému ke šlehání / kokosové smetany 

  • 250 g mascarpone 

  • 50 g dmBio kokosového cukru / popř. dmBio třtinového cukru 

  • 1 lžíce dmBio krému z mandlí

  • špetka dmBio mleté vanilky 

Postup 

  1. Kokosové lupínky, mandle a kokosový cukr společně rozemelte nahrubo. Sušenky nalámejte a vmíchejte je k oříškové směsi. 

  2. Kokosovou smetanu vyšlehejte do polotuha. Poté smíchejte pomocí metličky s mascarpone, kokosovým cukrem, mandlovým krémem a vanilkou. 

  3. Připravte si 3 menší sklenice vhodné na dezert. Na dno dejte silnější vrstvu oříškovo-sušenkového základu a zakápněte dostatečným množstvím kávy. Pokračujte vrstvou krému.  

  4. Pokud je sklenice vyšší, můžete opět přidat vrstvu základu a poté vrstvu krému. 

  5. Nakonec posypte oříškovou drobenkou / základem a kokosovými lupínky nebo klasickou vrstvou kakaa. 

  6. Nechte uležet v lednici. 

Produkty

Konec seznamu