Vlastnoručně vyrobené bylinkové pesto s vlašskými ořechy
Jedním z nejchutnějších způsobů zpracování bylin je připravit si z něj pesto.

Mladé, voňavé listy bylin se spolu v kombinaci s vlašskými ořechy a kvalitním olivovým olejem postarají o výjimečný kulinářský zážitek. Lahodné domácí pesto se skvěle hodí k těstovinám, do salátů nebo na křupavou grilovanou bagetu.

Ingredience:
- 60 g vlašských ořechů,
- 120 g bylinek (např. mladé listy pampelišky, listy kopřivy, špenát, petržel),
- 100 ml extra panenského olivového oleje,
- 1 stroužek česneku,
- 1 ½ ČL soli,
- ½ ČL čerstvě namletého černého pepře,
- citronová šťáva dle chuti.
Postup:
- Bylinky důkladně umyjte a nahrubo nasekejte.
- Do mixéru vložte vlašské ořechy a česnek, rozmixujte. Přidejte bylinky a další přísady a mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Uchovávejte v lednici a spotřebujte do týdne.
- TIP: Budete-li chtít, můžete pesto také zamrazit. Jednoduše naplňte malé nádobky (např. formičky na led) a spotřebujte podle potřeby.
Produkty:
4 produkty
Seřadit podle: