Vánoční sušenky

Suroviny:
Na těsto:
- 140 g másla
- 200 g dmBio pšeničné mouky
- 90 g dmBio třtinového cukru
- 1/2 lžičky dmBio bourbonské vanilky mleté - lze zaměnit za 1 lžičku dmBio mleté skořice
- 1 žloutek
Na zdobení:
- 100 g bílé čokolády
- 100 g Marshallows
- barevné cukrové zdobení a bonbóny
Postup:
Na vál dejte máslo, mouku, cukr, vanilku, žloutek a vypracujte těsto. To nechte minimálně 30 minut odpočinout v lednici.
Posypte si vál moukou a na něm vyválejte cca 3 až 4 mm tlustou placku. Vykrajujte kolečka nejlépe o průměru 6 cm. Vykrojená kolečka přendejte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte znovu vychladit.
Po zhruba 30 minutách si rozpalte troubu na 180 °C a sušenky pečte 8 až 10 minut dozlatova. Sušenky ihned sundejte z plechu, aby se nadále nedopékaly a nevysychaly. Nyní si připravte horkou lázeň a rozpusťte v ní bílou čokoládu. Poté pomocí lžičky polévejte sušenky bílou čokoládou a ihned na ně přilepte marshmallow, vytvořte knoflíky z bonbonů a ruce, oči a nos z cukrového zdobení. Nechte zatvrdnout.
A je to hotovo, skladujte v uzavíratelné dóze na potraviny.