Oříškovo-čokoládové, kokosové a arašídové kuličky
Suroviny na Oříškovo-čokoládové kuličky:
První vrstva:
- 200 g dmBio lískových ořechů (mletých)
- 250 g bio čokoládovo-oříšková pomazánka
- 130 g mletých dětských piškotů
- 20 g dmBio kokosového oleje
Druhá vrstva:
- 200 g hořké čokolády
- 140 g 33% smetany
- 100 g dmBio lískových ořechů (loupaných, blanšírovaných) - na střed celé a na obalení sekané
Na obalení:
- 100 g dmBio lískových ořechů (sekaných)
Postup:
- Mleté ořechy smícháme s kakaovou pomazánkou, mletými piškoty a kokosovým olejem. Umístíme do chladu.
- Do misky dáme 200 g hořké čokolády a smetanu a vložíme na 1,5 min do mikrovlnky, aby se vše rozpustilo. Metličkou promícháme. Vznikne ganache, která později poslouží na obalení lískového oříšku, který bude ve středu kuličky. Ganache uložíme na 2-3 hodiny do lednice.
- Když je ganache ztuhlé, můžeme začít obalovat lískový oříšek. Nabíráme ganache lžičkou a v ruce obalíme oříšek.
- Dáme zchladit na 30 min do lednice.
- Takto připravené obalené oříšky obalujeme v další vrstvě, kterou jsme si připravili jako první.
- Nakonec přijdou na řadu mleté lískové oříšky a kuličky dáme chladit.
Suroviny na kokosové kuličky:
Na kuličky:
- 100 g Bioharmonie BIO třtinového moučkového cukru
- 100 g dmBio kokosu (mletého)
- 100 g dmBio kokosové mouky
- 200 g bio krém z mandlí
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 g rozpuštěné bílé čokolády
- 100 g dmBio mandlí (blanšírovaných)
Na obalení:
- 100 g dmBio kokosu (mletého)
Postup:
- Plátky kokosu umeleme najemno a přidáme všechny zbylé ingredience. Rukama dobře propracujeme v kompaktní hmotu.
- Necháme chvíli odpočinout v lednici (20-30 min). Z hmoty vytvarujte kuličky, v jejichž středu je vždy jedna mandle. Obalujte v mletém kokosu.
Suroviny na arašídové kuličky:
Na kuličky:
- 200 g dmBio datlí
- 150 g bio arašídová pomazánka
- 50 g mletých dětských piškotů
- 100 g mletých nesolených arašídů
- 100 g loupaných nesolených arašídů
Na obalení:
- 200 g hořké čokolády
- 20 g dmBio kokosového oleje
Postup:
- Datle namočíme na 1 hodinu do vody (cca 300 ml). Po hodině vodu slijeme, ale cca 1/2 vody ponecháme, aby po rozmixování vznikla krémová pasta. Smícháme všechny suroviny a vytvoříme hmotu. Tvarujeme kuličky, které dáváme na pečící papír na plech. Takto připravené kuličky obalujeme pomocí vidličky v rozpuštěné čokoládě s kokosovým olejem.
- Dáme do lednice ztuhnout.