Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Oříškovo-čokoládové, kokosové a arašídové kuličky

Suroviny na Oříškovo-čokoládové kuličky:

První vrstva:

  • 200 g dmBio lískových ořechů (mletých)
  • 250 g bio čokoládovo-oříšková pomazánka 
  • 130 g mletých dětských piškotů
  • 20 g dmBio kokosového oleje

Druhá vrstva:

  • 200 g hořké čokolády
  • 140 g 33% smetany
  • 100 g dmBio lískových ořechů (loupaných, blanšírovaných) - na střed celé a na obalení sekané

Na obalení:

  • 100 g dmBio lískových ořechů (sekaných)

Postup:

  1. Mleté ořechy smícháme s kakaovou pomazánkou, mletými piškoty a kokosovým olejem. Umístíme do chladu.
  2. Do misky dáme 200 g hořké čokolády a smetanu a vložíme na 1,5 min do mikrovlnky, aby se vše rozpustilo. Metličkou promícháme. Vznikne ganache, která později poslouží na obalení lískového oříšku, který bude ve středu kuličky. Ganache uložíme na 2-3 hodiny do lednice.
  3. Když je ganache ztuhlé, můžeme začít obalovat lískový oříšek. Nabíráme ganache lžičkou a v ruce obalíme oříšek.
  4. Dáme zchladit na 30 min do lednice.
  5. Takto připravené obalené oříšky obalujeme v další vrstvě, kterou jsme si připravili jako první.
  6. Nakonec přijdou na řadu mleté lískové oříšky a kuličky dáme chladit.

Suroviny na kokosové kuličky:

Na kuličky:

  • 100 g Bioharmonie BIO třtinového moučkového cukru
  • 100 g dmBio kokosu (mletého)
  • 100 g dmBio kokosové mouky
  • 200 g bio krém z mandlí
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 50 g rozpuštěné bílé čokolády
  • 100 g dmBio mandlí (blanšírovaných)

Na obalení:

  • 100 g dmBio kokosu (mletého)

Postup:

  1. Plátky kokosu umeleme najemno a přidáme všechny zbylé ingredience. Rukama dobře propracujeme v kompaktní hmotu.
  2. Necháme chvíli odpočinout v lednici (20-30 min). Z hmoty vytvarujte kuličky, v jejichž středu je vždy jedna mandle. Obalujte v mletém kokosu.

Suroviny na arašídové kuličky:

Na kuličky:

  • 200 g dmBio datlí
  • 150 g bio arašídová pomazánka
  • 50 g mletých dětských piškotů
  • 100 g mletých nesolených arašídů
  • 100 g loupaných nesolených arašídů

Na obalení:

  • 200 g hořké čokolády
  • 20 g dmBio kokosového oleje

Postup:

  1. Datle namočíme na 1 hodinu do vody (cca 300 ml). Po hodině vodu slijeme, ale cca 1/2 vody ponecháme, aby po rozmixování vznikla krémová pasta. Smícháme všechny suroviny a vytvoříme hmotu. Tvarujeme kuličky, které dáváme na pečící papír na plech. Takto připravené kuličky obalujeme pomocí vidličky v rozpuštěné čokoládě s kokosovým olejem.
  2. Dáme do lednice ztuhnout.