Koláč z ovesných vloček
Připravte si kokosovo-vanilkový koláč z ovesných vloček s malinami bez pečení. Jeho příprava je jednoduchá, rychlá a hlavně vynikající.

Kokosovo-vanilkový koláč z ovesných vloček s malinami
Tip na recept: Lehký ovocný koláč bez výčitek svědomí a bez pečení.
Tento vydatný koláč z ovesných vloček podle foodblogerky Simone Kemptner není kalorickou bombou a lze jej snadno a navíc bez pečení rychle připravit. V dortu se snoubí ovesné vločky s ořechy, kokosem, vanilkou a ovocem.
Proč jíst ovesné vločky?
Ovesné vločky obsahují velké množství vlákniny, která je pro náš organismus nesmírně důležitá. Má pozitivní vliv na střevní trakt, může pomoci při zácpě i průjmech a také při snižování cholesterolu a cukru v krvi. Vločky jsou díky vláknině a obsahu bílkovin oblíbené také při redukčních dietách. Navíc obsahují antioxidanty, vitamíny (zejména skupiny B) a minerální látky. Připravte si koláč z ovesných vloček a dopřejte si tak něco chutného a výživného zároveň.
Přísady na koláč z ovesných vloček
Korpus (pečicí forma 24-26 cm):
- 2 šálky ovesných vloček
- 2 šálky špaldových vloček
- 2 lžíce kokosové pomazánky s vanilkou
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1/2 šálku pomerančové šťávy
Krém
- 3 lžíce kokosové pomazánky s vanilkou
- 400g řeckého jogurtu
- trochu citronové šťávy
- 200g malin
- 3 lžíce kokosových plátků
- 2 lžíce nasekaných mandlí
Jak na to: Upečte si dort bez pečení
- Smíchejte a pak rozmixujte na pyré ovesné vločky, polovinu špaldových vloček, kokosovou pomazánku, kokosový olej, sirup z agáve a pomerančový džus. Poté do těsta vmíchejte druhou polovinu špaldových vloček.
- Hmotu rovnoměrně rozprostřete lžičkou na dno dortové formy. Nechte korpus na koláč z ovesných vloček odpočinout v lednici alespoň hodinu.
- Po hodině ho vyjměte z ledničky a natřete na něj kokosovou pomazánku.
- Smíchejte jogurt s trochou citronové šťávy a naneste jej na korpus.
- Ozdobte malinami, nasekanými mandlemi, kokosovými plátky a vložte do ledničky na další hodinu. Voilà, koláč z ovesných vloček je hotový.
Simone Kemptner z chezsimonemarie
Pro Simone, jakožto dvojnásobnou matku, je jednoduchá a rychlá příprava alfou a omegou. Stejně důležitá je také různorodost receptů a přírodní suroviny. A přesně to ve svých receptech Simone kombinuje. Ať již regionální recepty, francouzskou venkovskou kuchyň, dětská jídla nebo sladké dobroty, každý si na jejím blogu chezsimonemarie něco najde.
,,Vaření je pro mě vášeň a jídlo opravdové potěšení. Ráda se o obojí podělím s mými čtenáři a budu se těšit na feedback k mým fotkám a receptům," říká blogerka Simone Kemptner.
Nechte se i vy inspirovat jednoduchým receptem na lahodný koláč z ovesných vloček. Vše potřebné si můžete nyní objednat i z pohodlí domova na dm.cz.