Grilované ovoce aneb 3 recepty na sladkou tečku
Co by to bylo za grilovačku, kdyby se neservírovala sladká tečka? Po žebírkách a steaku si každý rád smlsne na něčem sladkém. Vyzkoušejte něco netradičního a zvolte zákusek z ovoce připravený na grilu. Následující recepty na grilované ovoce jistě naladí vaše chuťové pohárky.

Grilované banány s medovo-ořechovou náplní
Suroviny na 4 porce
- 4 banány
- 100g sekaných oříšků (např. mandle, vlašské ořechy)
- 4 lžíce medu
- dle libosti: rum nebo Amaretto
Příprava
Neoloupané banány položte na gril a opékejte je tak dlouho, dokud nebudou krásně měkké. Žár by však neměl být příliš velký, ideálně můžete využít i zbývající teplo. Mezitím si na pánvi orestujte oříšky do zlatohněda. Poté je vložte do misky a promíchejte s medem. Dle libosti můžete přimíchat i trochu rumu nebo Amaretta.
Banány sundejte z grilu, podélně je rozřízněte a položte na talíř. Poté přes ještě horké banány přelijte směs oříšků a medu a ihned servírujte.
Grilovaný špíz s jahodami a bonbóny marshmallow
Suroviny na 4 porce
- 500g čerstvých jahod
- 1 balení bonbónů marshmallow
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- dle libosti: poleva z hořké čokolády
Příprava
Jahody omyjte a oddělte od stopky. Poté napichujte na dřevěné špízy střídavě jahody a marshmallow. Takto připravené špízy položte na gril a za průběžného otáčení grilujte 5-10 minut. Připravte si směs z medu a citronové šťávy v poměru 1:1 a během grilování špízy touto směsí potírejte. Jakmile začnou marshmallow karamelizovat a získají požadované zhnědnutí, jsou špízy hotové.
Tip pro mlsné jazýčky: Pro ještě sladší potěšení můžete horké jahody přelít rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Exotický grilovaný špíz s kokosovou zmrzlinou
Suroviny na 4 porce
- ½ ananasu
- 1 mango
- ½ medového melounu
- 2 lžíce javorového sirupu nebo jiného sladidla
- 2 lžíce citronové šťávy
- kokosová zmrzlina
- strouhaný kokos na ozdobu
Příprava
Ananas, mango a medový meloun nakrájejte na stejně velké kousky a napíchejte střídavě na špízy. Připravte si směs z javorového sirupu a citronové šťávy v poměru 1:1. Špízy vložte na gril a během opékání je párkrát potřete připravenou směsí. Grilujte tři až čtyři minuty z každé strany. Špízy servírujte posypané nastrouhaným kokosem a s kopečkem kokosové zmrzliny.
dm tip: Před grilovačkou se ujistěte, že máte doma vše potřebné a raději ještě prozkoumejte naši nabídku doplňků na grilování, aby vás nezaskočilo například to, že nebudete mít doma špejle na špízy.
Bude se vám hodit
Konec seznamu