Churros s čokoládovou omáčkou
Suroviny na churros:
- 160 g hladké mouky dmBio
- 200 g polotučného mléka dmBio
- 40 g Ghee másla dmBio
- 15 g třtinového cukru dmBio
- špetka Bourbonské mleté vanilky dmBio
- špetka soli
- 2 vejce
- 1 l slunečnicového oleje dmBio
Na obalení:
- skořicový cukr
Suroviny na čokoládovou omáčku:
- 150 g hořké čokolády dmBio
- 150 g kokosového mléka dmBio
- 30 g třtinového cukru dmBio
Postup:
Mouku, mléko, máslo, cukr, vanilku a sůl dejte do hrnce a na středně vyšším stupni za stálého míchání směs zahřívejte, aby se dokonale spojila. Ve chvíli, kdy se směs bude odlepovat od hrnce, dejte pryč ze sporáku. Směs na těsto nechte lehce vychladnout a poté přendejte do mísy od robotu. Přidejte vajíčka, použijte nástavec typu K a nechte zapracovat vejce do těsta. Připravte si cukrářský sáček spolu se zdobící špičkou s hvězdičkovou koncovkou a nůžky. Sáček naplňte těstem.
V hrnci rozehřejte olej. Nyní ze sáčku vytlačujte jednotlivé churros, které vždy nůžkami odstřihněte, aby spadly do rozpáleného oleje a smažily se. Nesmažte je moc dlouho, jakmile jsou zlatavé, pomocí děrovací naběračky je vytáhněte, nechte okapat od oleje a horké obalte ve skořicovém cukru.
Všechny ingredience na čokoládovou omáčku dejte do rendlíku a zahřejte je za stálého míchání, aby se dokonale propojily a vznikla hladká omáčka. Ihned podávejte spolu s churros.