Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Skořicové kešu sušenky

Talíř s několika sušenkami s čokoládovou náplní na papíru, držený osobou v bílé košili.

Suroviny na cca 30 ks:

  • 150 g dmBio kešu ořechů
  • špetka soli
  • 3⁄4 lžičky dmBio kypřicího prášku bez fosfátů
  • 2 lžičky skořice
  • 1 menší vejce
  • 1⁄4 lžičky dmBio vanilky Bourbon mleté
  • 1⁄2 skleničky dmBio kešu pomazánky

Čokoládová náplň:

  • 25 g dmBio čokolády
  • 10 g kakaového másla (je možné nahradit troškou másla s kakaovým práškem)
  • 2 lžičky dmBio kešu pomazánky

Příprava:

  1. Kešu rozmixujte do hladké mouky. Ve větší míse smíchejte společně rozmixované kešu, sůl, jedlou sodu a skořici. Poté přidejte vanilku, kešu pomazánku a vejce a rukama propracujte tak, aby se všechny ingredience spojily.
  2. Poté těsto vložte na 15 minut do lednice, aby se s ním lépe pracovalo. Troubu předehřejte na 175 °C. Následně z těsta odeberte vždy množství odpovídající cca 1⁄2 lžíce, ze kterého pomocí rukou vytvořte kuličku. Stejným způsobem zpracujte i zbývající těsto.
  3. Hotové kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Prstem jemně přimáčkněte kuličku k plechu a koncem vařečky do jejich prostředku udělejte důlky, které po upečení budete plnit čokoládou.
  4. Sušenky vložte do předem vyhřáté trouby a pečte po dobu cca 10 minut.
  5. Hotové sušenky vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout (sušenky nesmí být teplé, jinak se čokoláda bude roztékat). Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu společně s kakaovým máslem a kešu pomazánkou. Poté nádobu s čokoládou odstavte z vodní lázně a míchejte, dokud se nevytvoří hladká hmota.
  6. Vzniklou čokoládovou směs nechte vychladnout tak, aby nebyla příliš tekutá a ze sušenek nevytékala (jakmile začne čokoláda tuhnout, je potřeba pracovat rychle, jinak ztuhne příliš a bude potřeba ji znovu rozehřát). Poté pomocí malé lžičky (nebo zdobícího pytlíku) plňte důlky sušenek čokoládou. Hotové sušenky dejte ještě na 10–15 minut do lednice ztuhnout a poté podávejte.

TIP: Sušenky skladujeme v lednici.

TIP dm: Nemáte ideální mixér na výrobu ořechové mouky? Nebojte, my také ne. Poradili jsme si s obyčejným ponorným mixérem a vyšší úzkou mísou. Chce to jen trošku trpělivosti.

CukrFree