Pařížské ořechové rohlíčky

Suroviny:
Na ořechové rohlíčky:
- 210 g dmBio třtinového cukru
- 100 g mletých dmBio vlašských ořechů
- 3 bílky
Na čokoládový krém:
- 200 g dmBio mléčné čokolády
- 500 g mascarpone
Na čokoládovou polevu:
- 20 g dmBio třtinového cukru
- 200 g dmBio hořké čokolády
- 200 g másla
- 2 PL vody
Postup:
Ořechové rohlíčky:
Do vodní lázně si dejte cukr s bílky a za stálého šlehání dosáhněte teploty 45°C. Směs vyšlehejte robotem na tuhý sníh. Metličkou postupně přimíchejte mleté ořechy. Směs přendejte do cukrářského pytlíku a naneste na plech s pečícím papírem rohlíčky cca 3 cm dlouhé. Troubu si předehřejte na 170°C a pečte 10 minut.
Čokoládový krém:
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu nalámanou na kousky. Mascarpone si vyšlehejte, stačí minutu, a za stálého míchaní po troškách přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Krém si přendejte do cukrářského pytlíku se špičkou ve tvaru hvězdy a naneste na vychladlé rohlíčky. Rohlíčky dejte do mrazáku na cca 30 minut.
Čokoládová poleva:
Ve vodní lázni si rozpusťte cukr s vodou. Přidejte máslo a čokoládu a za stálého míchání nechte rozpustiti. Vymražené rohlíčky postupně namáčejte do čokolády.