Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Koláč s drobenkou a brusinkami

Dezert na talíři s jogurtem, v pozadí balení sušenek a sklenice másla

Těsto:

  • 1,5 hrnku ovesné mouky (můžeme rozmixovat jemné ovesné vločky)
  • 1 dmBio kypřicí prášek do pečiva
  • 2 banány
  • 3 lžíce dmBio kokosového oleje
  • 3 lžíce dmBio jablečného pyré
  • ½ hrnku dmBio kokosového cukru
  • cca 150 ml mléka
  • 2 vejce

Drobenka:

  • 300 g dmBio ovesných sušenek
  • 2 lžíce dmBio Ghee

Na ozdobu:

  • brusinky

Postup:

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vytvoříme si drobenku z rozdrcených sušenek a Ghee. Do formy dáme těsto, nahoru vrstvu brusinek a nakonec drobenku. Pečeme 40–45 minut na 160 °C.