Chleba bez droždí třikrát jinak
Vyzkoušejte si upéct chléb: bez kvasnic, navíc ve třech různých obměnách.

Když se vám nechce vylézt z domu a přeci jen chcete mít čerstvý chléb k snídani, nezbývá vám nic jiného než si chleba upéct sám. Jak na to? Úplně jednoduše!
Chleba zcela bez droždí
Pečení chleba je dnes velmi populární. Díky tomu je nyní droždí vyhledávanou pekařskou přísadou. Ale jde to i bez něj! Přinášíme vám recept na chleba bez droždí, na který nepotřebujete mnoho ingrediencí, zaručeně se vám podaří a navíc je opravdu chutný a zdravý.
Přísady:
- 400 gramů špaldové nebo celozrnné špaldové mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 balení prášku do pečiva
- 2 PL drcených lněných semen
- 325 ml vody
- 2 PL neutrálního oleje (např. slunečnicový)
Pomůcky:
- forma na pečení
- máslo nebo olej na vymazání
Příprava:
- Předehřejte troubu na 200 °C a formu vymažte máslem nebo olejem.
- Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva a drceným lněným semínkem.
- Poté přidejte vodu, olej a vypracujte hladké těsto.
- Hotové těsto přesuňte do vymazané formy, pečte na střední mřížce a za přibližně 50 minut je chleba bez droždí hotov!
Vyzkoušejte různé varianty
Základní těsto na chleba bez droždí můžete obměňovat podle vašich představ - například přidáním ořechů nebo semínek. Vmíchejte třeba slunečnicová nebo drcená dýňová semínka do těsta. Ale nepřežeňte to, hrstka postačí.
Úžasné varianty vznikají také přidáním restované cibule nebo různých bylinek. Pekařské fantazii se meze nekladou! Vychutnejte si i vy čerstvý chleba bez droždí kdykoliv na něj dostanete chuť. Objednejte si vše potřebné nyní z pohodlí domova na dm.cz.