Bylinková bruschetta s karamelizovanými hruškami a vlašskými oříšky

Suroviny:
- farmářská bageta
- 2-3 lžíce olivového oleje dmBio
- 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. tymián, bazalka, rozmarýn)
- 2 lžíce másla Ghee dmBio
- 2 hrušky
- 2 lžíce třtinového cukru dmBio
- 1 lžíce krémového balzamikového octa dmBio
- hrst vlašských ořechů dmBio
- 200 g krémového sýra
- sůl
Postup:
Bagetu si nakrájejte šikmo na plátky. Rozložte si ji na pečicí papír, pokapejte z obou stran olivovým olejem a z jedné strany posypte nasekanými bylinkami a zlehka osolte. Pečte v troubě na 200 stupňů do zlatova. Mezitím si připravte hrušky, vyndejte jádřinec a nakrájejte na plátky. Na pánev si dejte lžíci přepuštěného másla a opékejte na něm z obou stran hrušky dozlatova. Když už jsou hrušky zlatavá, přidejte 1 lžíci třtinového cukru a nechte ho rozpustit. Opatrně hrušky na pánvi otáčejte a ony s cukrem hezky zkaramelizují. Nechte je vychladnout. Na pánev si dejte opět lžíci přepuštěného másla, lžíci třtinového cukru a rozpusťte. Poté v tomto karamelu obalte hrst vlašských oříšků.
Vychlazené bagetky natřete krémovým sýrem, ozdobte hruškami a vlašskými oříšky. Bruschetty můžete nakonec ozdobit i snítkou tymiánu.
