Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Piniové sušenky s růžemi

Růžová voda má nádech delikátnosti a luxusu. Přidává se do kvalitního marcipánu a cukrovinek Středního východu. Při přípravě jídel s ní opravdu šetřete. Je hodně aromatická, ale dodá exkluzivní chuť. Pro někoho budou tyto sušenky možná hodně navoněné, ale ten zážitek z ingredience, která je pro naše chuťové buňky nezvyklá, za to stojí. Piniové oříšky tvoří ve spojení s růžovou vodou z obyčejných máslových sušenek gurmánský počin.

Množství: zhruba 30 kousků

Doby přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 210 g polohrubé mouky
  • 75 g rýžové mouky
  • špetka soli
  • 160 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžíce růžové vody
  • 30 g nasekaných piniových oříšků

Postup:

  1. Obě mouky prosejte a osolte. Máslo vyšlehejte s cukrem do krémové konzistence a zapracujte do ní polovinu mouky. Přidejte růžovou vodu a při nízkých otáčkách vmíchejte zbylou mouku, až vznikne kompaktní těsto.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Těsto rozválejte na pomoučené ploše, vykrájejte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Posypte piniovými oříšky a pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až okraje začnou tmavnout. Vyjměte a nechte zchladnout.

Tip: Pokud máte alergii na piniové oříšky, nahraďte je mandlemi – v chuti se pak ale více projeví tóny růží.