SKOŘICE
Cinnamomum verum
dm drogerie
Doba čtení 1 min.
•
27. 8. 2025
Skořice byla dříve symbolem exkluzivity a bohatství. To, co si dříve mohl jen málokdo dovolit, dnes seženeme za pár korun. Skořice je získávána z vnitřní kůry skořicovníku, keřovité dřeviny, která zdomácněla v Asii. Při sušení se kůra zaroluje do nám známých tyčinek, které se pak většinou rozemelou. V Evropě si bez její sladké kořenité vůně už nedokážeme představit Vánoce. Mimo cukrovinek zjemňuje také horké nápoje. Po koupeli se skořicovou přísadou se budete cítit uvolněně a odpočatě.
Za ušlechtilý druh skořice je považována jemnější skořice cejlonská. Oproti tzv. Cassia skořici neobsahuje téměř žádný kumarin a je proto stravitelnější a prospěšnější pro organizmus, zejména pro játra.
Konec seznamu