Perníčky Chewbacca

Suroviny na 40 ks:
- 250 g dmBio špaldové mouky typ 630
- 2 PL dmBio pudingu vanilka bourbon
- 1 lžička dmBio kypřicího prášku do pečiva
- 1 PL dmbio kakaa
- 2 lžička perníkového koření
- 40 g moučkového cukru
- 100 g rostlinného tuku
- 50 g dmBio kokosového oleje
- 50 ml dmBio rýžového sirupu
- rýžový sirup na potření
- dmBio hořká čokoláda
- pukance z quinoi
Příprava:
Mouku, puding, kypřicí prášek, kakao, perníkové koření a moučkový cukr si prosejeme do mísy. Přidáme změklý rostlinný tuk, kokosový olej a rýžový sirup. Rukama vypracujeme těsto, které bude hezky držet u sebe a nebude lepit. Dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Poté si na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme na cca 3-4 mm silnou placku, ze které vykrájíme perníčky. Dáme je na plech s pečicím papírem a vidličkou do nich naznačíme čárky, které budou představovat “chlupy”. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 11-13 minut. Po vyndání z trouby potřeme rýžovým sirupem pro lesk.
Pokud jsou už perníčky vychladlé, můžeme jít na zdobení. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a připravíme pukance z quinoi. Čokoládou naznačíme pás od ramene do boku a přidáme na něj pukance jako náboje. Necháme ztuhnout.