Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Mandlové sušenky s čokoládovou polevou

Čokoládové sušenky s oříšky na talíři, vánoční dekorace v pozadí.

Suroviny:

  • 1 balení dmBio hnědé mandlové pomazánky
  • 3⁄4 sklenice od pomazánky dmBio cukru kokosový květ
  • 1 celé vejce
  • 1⁄4 lžičky dmBio kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička dmBio vanilky Bourbon mleté
  • špetku jemné mořské soli
  • 100 g dmBio hořké čokolády
  • 50 g dmBio mandle na posypání

Postup:

  1. V míse smíchejte mandlovou pomazánku, kokosový cukr, vejce, kypřicí prášek, mletou vanilku a sůl. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  2. Na 20 minut nechte těsto odpočinout v lednici, pokud po uplynutí doby na dně mísy zůstane tuk z pomazánky, odlijte ho pryč. Předehřejte troubu na 180 °C a plech si vyložte pečicím papírem.
  3. Kávovými lžičkami nabírejte těsto a rukama z něj tvořte kuličky (čím větší kuličky, tím větší výsledné sušenky, doporučujeme průměr přibližně 2 cm, kterých uděláte z jedné dávky okolo 15 kusů), cik cak je položte na plech a nijak je nezplošťujte. Dodržujte dostatečný rozestup mezi kuličkami, protože se kuličky při pečení zploští do tvaru sušenky.
  4. Sušenky pečte zhruba 10 minut, případně sledujte, dokud nebudou na povrchu pevné, ale stále uvnitř pružné. Nesmí být úplně tvrdé. Vyndejte je z trouby a nechte dostatečně vychladnout, pokud se sušenkami budete manipulovat, dokud jsou teplé, hrozí, že se zlomí.
  5. Ve vodní lázni si rozpusťte hořkou čokoládu a mandle si nasekejte na malé kousky.
  6. Poté každou sušenku namočte z půlky do čokolády a hned posypte čokoládovou část nadrcenými mandlemi.
  7. Nechte polevu ztuhnout. Sušenky skladujte v chladu.

TIP dm: Pokud bude nějaká čokoláda zbývat, smíchejte ji s nasekanými mandlemi a vytvořte mini čokoládové pralinky. Po ztuhnutí budete mít rázem jeden čokoládový pamlsek navíc.

Produkty:

Značka: dmBio; Název produktu: bio kypřící prášek do pečiva 4x17 g, 68 g; Cena: 22,90 Kč; Základní cena: 68 g (33,68 Kč za 100 g); dm značka grafika; 4,062 z 5 hvězdiček na základě 16 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dmbio kypřící prášek do pečiva 4x17 g dmBio
dm značka grafika
22,90 Kč
68 g (33,68 Kč za 100 g)
Skladem
Značka: dmBio; Název produktu: bio hořká čokoláda, 100 g; Cena: 54,90 Kč; Základní cena: 100 g (54,90 Kč za 100 g); dm značka grafika; 3,823 z 5 hvězdiček na základě 158 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dmbio hořká čokoláda  dmBio
dm značka grafika
54,90 Kč
100 g (54,90 Kč za 100 g)
Skladem
Značka: dmBio; Název produktu: bio krém z mandlí, 250 g; Cena: 189,00 Kč; Základní cena: 250 g (75,60 Kč za 100 g); dm značka grafika, null; 4,829 z 5 hvězdiček na základě 830 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dmbio krém z mandlí dmBio
dm značka grafika
189,00 Kč
250 g (75,60 Kč za 100 g)
Skladem
Značka: dmBio; Název produktu: bio cukr vanilkový Bourbon 4x8g, 32 g; Cena: 69,90 Kč; Základní cena: 32 g (218,44 Kč za 100 g); dm značka grafika; 4,444 z 5 hvězdiček na základě 9 hodnocení; Dostupnost: Status červený Není skladem, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dmbio cukr vanilkový Bourbon 4x8g dmBio
dm značka grafika
69,90 Kč
32 g (218,44 Kč za 100 g)
Není skladem
Značka: dmBio; Název produktu: bio mandle, jádra celá neloupaná, 200 g; Cena: 84,90 Kč; Základní cena: 200 g (42,45 Kč za 100 g); dm značka grafika; 3,123 z 5 hvězdiček na základě 325 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dmbio mandle, jádra celá neloupaná dmBio
dm značka grafika
84,90 Kč
200 g (42,45 Kč za 100 g)
Skladem
Značka: dmBio; Název produktu: bio cukr kokosový, 250 g; Cena: 94,90 Kč; Základní cena: 250 g (37,96 Kč za 100 g); dm značka grafika; 4,736 z 5 hvězdiček na základě 129 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dmbio cukr kokosový dmBio
dm značka grafika
94,90 Kč
250 g (37,96 Kč za 100 g)
Skladem
I love cake