Čokoládové rohlíčky s oříšky

Suroviny:
- 70 g 70% dmBio hořké čokolády
- 150 g dmBio špaldové mouky, typ 630
- 100 g másla pokojové teploty
- 1 žloutek
- 100 g dmBio mletých lískových ořechů
- 50 g dmBio kokosového cukru
- 1 lžíce dmBio kakaa
- 1 lžička dmBio kypřícího prášku do pečiva
Na zdobení:
- 100 g 70% dmBio čokolády (popřípadě lze použít bílou pro větší kontrast barvy i chutě)
- nasekané dmBio lískové oříšky na obalení
Postup:
- Nejprve nasekejte oříšky, nejlépe v robotu. Poté nahrubo pokrájejte čokoládu na cca 2 mm velké kousky.
- Odvažte všechny suroviny a vložte do mísy a důkladně zpracuje v těsto. Opět si můžete pomoci robotem, aby se těsto při kontaktu s rukama tolik nezahřívalo.
- Když je těsto zpracované, uložte ho do lednice minimálně na 1 hodinu.
- Troubu předehřejte na 170 °C. Z těsta uválejte malé rohlíčky. Z této várky vyjde cca 40 kusů, ale záleží, jak veliké je budete dělat.
- Plech s rohlíčky vložte do trouby a pečte 12 minut v horkovzdušné troubě. Po upečení na rohlíčky nesahejte, aby se nepolámaly, nechte je důkladně vychladnout.
- V horké lázni rozehřejte čokoládu a nasekejte nožem najemno hrst lískových oříšků. Každý rohlíček z půlky namočte do čokolády a ihned do oříšků a následně položte zpět na plech, aby čokoláda zaschla. Já osobně dávám vždy plech s cukrovím do chladu.
Tip: Pokud chcete mít zdobení barevnější, můžete rohlíčky obalovat v najemno nasekaném mrazem sušeném ovoci.