Bezlepkové sušenky s velikonočními vajíčky

Přísady (cca 20 ks):
- 260 g bezlepkové mouky
- 60 g dmBio kakaa
- 1 ½ lžičky dmBio kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- 110 g másla pokojové teploty
- 300 g dmBio třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 ks dmBio vanilkového cukru Bourbon
Na dekoraci:
- 2 lžíce cukru
- arašídy v barevné čokoládě
- 100 g bílé polevy
Příprava:
Troubu předehřejte na 180 °C. V jedné míse smíchejte mouku s kakaem, solí a kypřicím práškem do pečiva. Ve druhé míse vyšlehejte pomocí mixéru máslo s cukrem do hladkého krému. Postupně přidávejte vejce jedno po druhém a na závěr přidejte vanilkový cukr. Do vzniklého krému přidejte sypkou směs a znovu vyšlehejte (na nejnižší stupeň). Ručně vymodelujte malé kuličky a rozválejte je na výšku cca 1 cm. Několik sušenek můžete z jedné strany obalit v cukru. Sušenky přendejte na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe. Pečte cca 10-12 minut, aby byly sušenky křupavé. Do ještě horkých sušenek udělejte malý důlek – „hnízdo“ a nechte sušenky vychladnout. Do důlku nalijte bílou polevu a ozdobte arašídy v barevné čokoládě.