Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Hráškový hummus

Od Marie Donajová

20. 3. 2023

dmLIVE

Přísady

Hráškový hummus

  • 220 g sterilované cizrny

  • 250 g mraženého hrášku

  • 50 ml olivového oleje

  • 50 g tahini pasty (ze sezamových semínek)

  • 100 ml vody

  • 2 pl citrónové šťávy

  • 1 pl římského kmínu

  • 1 stroužek česneku

  • 1 čl javorového sirupu

  • hrst čerstvé bazalky

  • sůl, pepř dle chuti

  • k servírování: pečivo, zeleninu či krekry

Příprava

  1. Hrášek povaříme 10 minut, aby změkl, poté ho zcela zchladíme studenou vodou. Cizrnu důkladně propláchneme. Hrášek a cizrnu vložíme do mixéru, přidáme olivový olej, tahini pastu, vodu, citrónovou šťávu, římský kmín, stroužek česneku, javorový sirup, hrst lístků bazalky, sůl a pepř. Mixujeme do hladké konzistence. Servírovat můžeme na pečivo, společně se zeleninou či s krekry.

Konec seznamu