Hráškový hummus
Od Marie Donajová
20. 3. 2023

Přísady
Hráškový hummus
220 g sterilované cizrny
250 g mraženého hrášku
50 ml olivového oleje
50 g tahini pasty (ze sezamových semínek)
100 ml vody
2 pl citrónové šťávy
1 pl římského kmínu
1 stroužek česneku
1 čl javorového sirupu
hrst čerstvé bazalky
sůl, pepř dle chuti
k servírování: pečivo, zeleninu či krekry
Příprava
Hrášek povaříme 10 minut, aby změkl, poté ho zcela zchladíme studenou vodou. Cizrnu důkladně propláchneme. Hrášek a cizrnu vložíme do mixéru, přidáme olivový olej, tahini pastu, vodu, citrónovou šťávu, římský kmín, stroužek česneku, javorový sirup, hrst lístků bazalky, sůl a pepř. Mixujeme do hladké konzistence. Servírovat můžeme na pečivo, společně se zeleninou či s krekry.
Konec seznamu