Konec seznamu
Krok za krokem na cestě k vám domů
Než se k vám dostane hotový produkt, projde mnoha výrobními fázemi. Na následujících řádcích získáte představu o výrobě produktu a dozvíte se, kdo se na jeho výrobě podílel.
1. Pěstování a sklizeň: Různé provincie Srí Lanky
okosový ořech je plod palmy, která roste v tropických zemích, jako jsou Indonésie, Filipíny, Indie, Srí Lanka nebo Brazílie, a poskytuje mnoha lidem stálý příjem. Na Srí Lance se kokosové ořechy pěstují především v západních a severozápadních provinciích (tzv. kokosový trojúhelník) a v menší míře v severních, jižních a středních provinciích.
Teplé a vlhké podnebí poskytuje ideální podmínky pro růst kokosových palem. Kokosová voda pro výrobu kokosové vody dmBio pochází od pěstitelů kokosových palem na Srí Lance, kteří se věnují kontrolovanému ekologickému pěstování.
2. Zpracování: Mirigama, západní provincie, Srí Lanka
V Mirigamě, v kokosovém trojúhelníku v západní provincii Srí Lanky, se zpracovává a balí kokosová voda z nedalekých ekologických farem pro kokosovou vodu dmBio. Díky tomu zůstává velká část přidané hodnoty kokosové vody dmBio na Srí Lance a prospívá místním komunitám.
3. Náš výrobní partner a dodavatel: Mirigama, Srí Lanka
Společnost dmBio navázala spolupráci s jednou z nejstarších společností zpracovávajících kokosové ořechy na Srí Lance. Jedná se o rodinný podnik, který byl založen v roce 1920 v Giriulle, v srdci srílanského kokosového trojúhelníku, a který vede již čtvrtá generace.
Náš výrobce se zavázal podporovat místní zemědělské komunity. Zemědělci jako Gunapala a mnozí další byli vyškoleni a podporováni na cestě k certifikaci ekologického zemědělství.
4. Od nás k vám
Z našich distribučních center míří kokosové vody dmBio na poslední etapu své cesty – do našich prodejen dm. Jakmile dorazí na místo určení, jsou umístěné do regálů, kde je najdete při příštím nákupu.