Hlavní navigaceNavigace kategoriíHlavní obsah

Mini cheesecakes pro radost

obrazek

Korpus:

  • 150 g  dmBio špaldových máslových sušenek
  • 65 g másla
  • 1/2 lžičky dmBio mleté skořice

Krém:

  • 400 g krémového sýra
  • 100 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • citronová kůra z ½ citronu

Na ozdobu:

  • 200 g tvarohu
  • 1 dmBio vanilkový cukr Bourbon
  • maliny, borůvky, máta

Máslové sušenky si rozdrtíme najemno a máslo si rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky, přidáme skořici a vytvoříme základ na cheesecake.

Papírové košíčky si dáme do plechové formy na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12–15 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.

Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5–1 cm pod okraj košíčku. Pečeme na 150 stupňů 20–25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout v lednici, nejlépe však přes noc.

Každý cheesecake ozdobíme tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem, čerstvým ovocem a mátou.

obrazek

Podobné kategorie produktů