Mini cheesecakes pro radost

Korpus:
- 150 g dmBio špaldových máslových sušenek
- 65 g másla
- 1/2 lžičky dmBio mleté skořice
Krém:
- 400 g krémového sýra
- 100 g cukru moučka
- 2 vejce
- několik kapek vanilkového extraktu
- citronová kůra z ½ citronu
Na ozdobu:
- 200 g tvarohu
- 1 dmBio vanilkový cukr Bourbon
- maliny, borůvky, máta
Máslové sušenky si rozdrtíme najemno a máslo si rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky, přidáme skořici a vytvoříme základ na cheesecake.
Papírové košíčky si dáme do plechové formy na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12–15 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.
Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5–1 cm pod okraj košíčku. Pečeme na 150 stupňů 20–25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout v lednici, nejlépe však přes noc.
Každý cheesecake ozdobíme tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem, čerstvým ovocem a mátou.
