Indické curry s rýží a zeleninou
Od Nikola Homolková
4. 1. 2024
Děti & rodina
•
Rychlé & snadné
•
Hlavní chod
Přísady
na 2 porce
Ingredience:
250 g kuřete / tofu od dmBio
250 g předvařené rýže od dmBio
250 g indické curry omáčky od dmBio
60 g mražených zelených fazolek
120 g brokolice
50 g cherry rajčátek
1 lžička oleje od dmBio
½ lžičky sladké papriky od dmBio
sůl a pepř dle chuti
Příprava
Postup:
Kuře / tofu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a přidejte trošku papriky.
Na pánvi rozpalte olej a orestujte kuře / tofu z obou stran. Poté přidejte mražené fazolky a pokrájená cherry rajčátka a nechte je na chvíli povolit, aby zelenina pustila chuť.
Poté přilijte omáčku a na mírném ohni nechte 7–8 minut prohřát spolu s kuřetem a zeleninou.
Mezitím si v hrnci povařte brokolici (či jinou zeleninu) a v mikrovlnné troubě dle návodu ohřejte rýži.
Servírujte.
Kalorie na jednu porci v případě kuřete / tofu:
495 kcal
36 g bílkovin / 20 g
54 g sacharidů / 55 g
13 g tuků / 19 g
Konec seznamu