Dezert jako od maminky

Jaký dezert vám připomíná dětství?
Mně lehký klasický pudink ze sáčku. Milovala jsem ho a teď je to pro mě hezky nostalgické, když ho připravuji svým dětem.
Jemný pudink bez hrudek jako od maminky, hladký, krémový a rychle hotový, to je jeden z nejrychlejších dezertů, které se hodí na všední den i nedělní pohodu. Při přípravě se stačí držet návodu. Já nejraději připravuji pudink z plnotučného mléka a doslazuji ho dmBio třtinovým cukrem.
Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Pak už ho stačí jen dozdobit křupavou sušenkou. Například špaldovými máslovými sušenkami dmBio, které mají tvar zvířátek. K tomu se skvěle hodí drobné ovoce. A kdo si chce pudink zpestřit nebo nemá dost mističek, může se mu hodit malý trik – pudink můžete rozdělit i do silikonových formiček na muffiny.
Suroviny:
1 sáček dmBio vanilkového nebo čokoládového pudinku
0,5 l dmBio trvanlivého plnotučného mléka, 3,5 % tuku
2 lžíce dmBio třtinového cukru
Profissimo silikonové formičky na muffiny
dmBio špaldové máslové sušenky
Na dozdobení:
čerstvé maliny, borůvky, meduňka
Postup:
V rendlíku začněte zahřívat 400 ml mléka s cukrem. Ve zbytku mléka rozmíchejte prášek na pudink. Když se mléko v rendlíku začne vařit, zašlehejte do něj pudink a minutu míchejte, než pudink začne tuhnout. Pak slijte do formiček a dejte chladit. Při podávání zdobte podle fantazie.
