Vegan burger
Autor: MaruškaVeg

Suroviny (4 porce)
- 2 balení veganského plátku
- listový salát
- 2 rajčata
- 1 balení kešu pomazánky
- 4 pl kečupu
- 1 balení kimchi
- bulka na burger - 4 ks
- 350 g hladké špaldové mouky
- 20 g čerstvého droždí nebo sušeného
- 20 g třtinového cukru
- 10 g soli
- 200 ml vlažného sójového mléka
- 40 ml oleje
K dokončení - vodu+ocet 1:1 na potření
- sezamová semínka
Postup:
V míse rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem, 50 g mouky a 50 ml vlažného sójového mléka. Necháme 15 minut odpočinout pod utěrkou. Kvásek zvětší svůj objem a výrazně zhoustne.
Přidáme všechny ostatní suroviny, tedy mouku (300 g), zbytek mléka (150 ml), sůl a olej. Důkladně propracujeme a necháme kynout 1,5 hodiny na teplém místě pod utěrkou.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Vytvarujeme bulky, které dáme na plech s pečicím papírem. Potřeme je vodou s octem a posypeme sezamovými semínky. Necháme ještě 30 minut kynout na plechu.
Bulky pečeme cca 13 minut na 220 °C. Před krájením a podáváním je necháme zcela vychladnout.
Vegan plátek opečeme na grillu a mezitím si připravíme zeleninu a ostatní ingredience, které chceme do burgeru dát.
Poté bulky rozkrojíme, namažeme kešu pomazánkou a kečupem. Dáme na něj salát, rajče, kimchi a vegan plátek.
Produkty:
- Značka: dmBio; Název produktu: bio Kimchi, zelenina fermentovaná, pasterovaná, 270 g; Cena: 94,90 Kč; Základní cena: 240 g (39,54 Kč za 100 g); dm značka grafika; 3,368 z 5 hvězdiček na základě 340 hodnocení; Dostupnost: Status zelený Skladem online, Status šedý Ověřit dostupnost v prodejně dm94,90 Kč240 g (39,54 Kč za 100 g)Skladem online
Konec seznamu