Konec seznamu
Krok za krokem na cestě k vám domů
Než se k vám dostane hotový produkt, projde mnoha výrobními fázemi.
Na následujících řádcích získáte představu o výrobě produktu a dozvíte se, kdo se podílel na výrobě.

1. Pěstování a sklizeň, Hosagunda, Karnataka, Indie
Jackfruit je morušovník a pochází z tropických zemí. Pěstuje se hlavně v Indii, Thajsku, Bangladéši, Indonésii, Nepálu a na Srí Lance. V Evropě se často používá jako alternativa masa. Jackfruit pochází původně z jižní Indie, ale v současnosti se pěstuje i v dalších tropických zemích s podobnými klimatickými podmínkami. Náš dmBio jackfruit v konzervě pochází z indického státu Karnataka.
2. Zpracování, Bengaluru, Karnataka, Indie
V indickém státě Karnataka, kde jackfruit roste, se také zpracovává, konzervuje a označuje. To znamená, že velká část přidané hodnoty zůstává v Indii.
3. Náš výrobní partner a dodavatel, Berlín, Německo
Náš výrobní partner se specializuje na veganské pochoutky z vybraných, vysoce kvalitních ekologických surovin. V centru jeho produktů stojí inovace, kulinářství a požitek s čistým svědomím. Sociální a ekologická udržitelnost a etické chování jsou pro našeho výrobního partnera klíčové, což se odráží v dodavatelských řetězcích a spolupráci s jeho dodavateli. Náš partner se zaměřuje na dialog se zemědělci, platí jim spravedlivé ceny a podporuje je školením a certifikací. Je spolehlivým spojovacím článkem mezi společností dm a družstvy v Indii.
4. Od nás k vám
Z našich distribučních center se plechovky s jackfruitem dmBio vydávají na poslední etapu své cesty do našich dm prodejen. Jakmile dorazí na místo určení, jsou umístěny do regálů, kde je najdete při příštím nákupu.
Váš produkt má tuto certifikaci:
Tento projekt je podporován:
Zlepšení systémů ekologického zemědělství pomocí dřevin
Náš výrobní partner společně s indickým družstvem zahájil projekt na zlepšení ekologického zemědělství v Indii.
Mezi cíle projektu patří boj proti degradaci půdy, zvyšování biodiverzity, zajištění vyššího a stabilního příjmu pro rodiny drobných zemědělců v Hosagundě a jejím okolí prostřednictvím diverzifikace a zvýšení produktivity.
Zemědělci jsou podporováni při výsadbě malých stromků a školeni v agrolesnictví a ve správné zemědělské praxi obecně.
V průběhu projektu i po jeho skončení bude vyškoleno až 2 000 osob. Za tímto účelem bude zřízena demonstrační farma a projekt bude propojen se stávajícím informačním a školicím střediskem.