Vosí hnízda (vánoční stromečky)

Suroviny:
Na těsto:
- 125 g dmBio máslových sušenek
- 75 g mandlové mouky dmBio
- 1 lžíce kakaa dmBio
- 80 g moučkového cukru třtinového
- 50 g másla (povoleného)
- 2 lžíce plnotučného mléka dmBio
- 1 lžíce rumu
Na náplň:
- 50 g másla (povoleného)
- 50 g moučkového cukru třtinového
- 1 žloutek
- několik kapek vanilkového extraktu
- 1 lžička rumu
Na dokončení:
- piškoty
- moučkový cukr nebo nasekané pistácie na obalení
Postup:
Sušenky si v mixéru umelte na jemný prach, přidejte mandlovou mouku, kakao, přesátý moučkový cukr, máslo, mléko a rum. Vše dokonale promíchejte a dejte vychladit (já si to dávám i za okno, aby to bylo hezky zchlazené a dobře se s těstem pracovalo). Pokud by se vám zdálo, že těsto trochu lepí, přidejte ještě trochu mandlové mouky.
Mezitím si připravte náplň. Do mísy dejte povolené máslo, moučkový cukr a žloutek. Vše mixujte tak dlouho, než vznikne světlý krém (trvá to klidně i 5 minut). Nakonec přidejte extrakt a rum a promíchejte.
Hotové těsto vyndejte z lednice. Připravte si misku s prosátým moučkovým cukrem nebo najemno nasekanými pistáciemi a z těsta tvarujte kuličky (já si každou odvážila – cca 15 g). Každou kuličku obalte v moučkovém cukru nebo v pistáciích a tvarujte do formiček vosí hnízda.
Náplň si dejte do zdobicího sáčku, ve kterém si uděláte díru (cca 0-5 cm). Do každého vosího hnízda dejte krém a nakonec přiklopte piškotem.
Hotová vosí hnízda uchovávejte v chladu.